Mafiotul Sorin Ovidiu Vântu, cu o avere imensă făcută din bani furaţi, oferă fraierilor păgubiţi, şi nu numai, lecţii de democraţie pe Facebook

marți, octombrie 13, 2020 7:19
Posted in category Mass-media

Sorin Ovidiu VantuCâteodată mă-ntreb dacă ăştia cu dacii liberi şi alte teorii cretine realizează în ce ţară de rahat trăiesc. Bun, ei oricum trăiesc într-o realitate paralelă, dar ar trebui periodic aduşi cu picioarele pe pământ.

Ca fost elev şi pioner în dictatura comunistă, mi-a fost spălat creierul cu minciunile naţional-comuniste ale regimului criminal Nicolae şi Elena Ceauşescu, Odiosul şi Savanta. Aşa încât, în 1990 încă mai eram înclinat să cred toate tâmpeniile cu trecutul măreţ al “boborului” şi ce “buni” (la furat) sunt românii. Numai că m-am trezit repede.

O amintire de la începutul anilor ’90, perioadă în care KGB-istul criminal Ion Iliescu încă mai continua aceleaşi metode comuniste de a guverna România, în care cenzura (ceva mai voalată, totuşi) funcţiona din plin. Era şi perioada în care un limbric roşu precum Gheorghe Funar ajungea primarul Clujului, iar Oltenia se ţiganiza la foc mic, rezultatele fiind vizibile astăzi.

Aşadar, în acea perioadă, un rus numit Vladimir Jirinovski a spus ceva de genul (citat aproximativ): “Românii s-au format după ce romanii au trimis în Dacia toate scursurile societăţii romane.” Aşa o fi, da’ şi SUA a avut destule scursuri la început, doar că, în timp, a ajuns cea mai mare putere economică şi militară a lumii.

Dar să revenim la obiectul acestui material. Cum furi în România, dacă eşti un fost puşcăriaş care a furat şi în comunism, iar după decembrie 1989 te declari “deţinut politic”, şi te numeşti Sorin Ovidiu Vântu. Simplu: te înconjori de foşti securişti comunişti (băieţii cu ochi albaştri), care ştiu cum se fură (printre altele, criminalii din Securitate au fost cei mai mari hoţi şi bandiţi de după 1989) şi te apuci să înfiinţezi un FNI (Fondul Naţional de Investiţii), căruia îi faci o reclamă deşănţată, în presă, promiţând deponenţilor că vor sta cu mâna în fund şi banii lor vor creşte exponenţial, dacă-i depun la FNI (un fel de Caritas). Evident, românul mare amator de nemuncă şi de câştiguri facile, va pune botu’ şi va depune banii. Iar tu, Sorin Ovidiu Vântu, nu semnezi nimic, doar ştii ce-ai păţit în comunism dacă ai semnat aiurea-n tramvai documente contabile, şi te-au prins autorităţile, şi te-au băgat la bulău (de unde ai ieşit ca “deţinut politic”, nu găinar ordinar cum erai în realitate).

După ce se adună o sumă suficient de mare, declari falimentul FNI, speli putina, îi laşi pe deponenţi în fundu’ gol (dă-i în mă-sa de fraieri, n-au decât să se sinucidă dacă au rămas fără bani), iar pe plan politic pupincuristul Elenei Ceauşescu, Corneliu Vadim Tudor, va profita de ocazie pentru a arunca o tonă de rahat în Emil Constantinescu, preşedintele de atunci al României, şi a acuza capitalismul ‘rău’, vinovat de tâlhăriiile jegului Sorin Ovidiu Vântu.

Da’ ce face justiţia? Păi, justiţia sub papucul ciumei roşii se face că-l anchetează pe Vântu, îi dă nişte ani de puşcărie, da’ PSD-ul criminal şi mafiot tot schimbă legile justiţiei în favoarea infractorilor, iar acest borfaş, Sorin Ovidiu Vântu, este eliberat condiţionat şi rămâne cu banii furaţi, că-aşa-i în România aurolacilor care votează PSD = Ciuma roşie = Mafia.

Acum, dacă eşti milionar în euro, te plictiseşti, aşa încât îţi faci cont pe Facebook şi începi să dai lecţii de viaţă. Mai şi arunci nişte mărunţiş pe promovarea contului tău, să ştie fraierii care merg zi de zi la muncă de existenţa ta, fericită şi în lux maxim. Şi ca-n orice banc prost, cu idioţi, proşti şi cretini, se vor găsi 10.000 care distribuie şi 13.000 care dau like la (vedeţi poza) o postare cu titlul “Orice stat trebuie să asigure cetăţenilor săi: Şcoală, Stradă şi Spital. Bla, Bla, Bla.” Şi un FNI, de ce nu? Sorin Ovidiu Vântu, băi jigodie ordinară, normal că ţara asta ar fi asigurat Şcoală, Stradă şi Spital dacă tu şi gaşca ta de borfaşi nu furai banii oamenilor şi nu cumpărai, din bani furaţi, o parte a presei româneşti pe care ai transformat-o în cârpa mafioţilor din politică şi nu numai.

FNI a căzut în 1999-2000, undeva pe acolo. Am găsit nişte însemnări despre FNI din 2004, care arată caracterul diabolic al găştii, repet, formată din foşti securişti comunişti şi condusă de Sorin Ovidiu Vântu. Ia auziţi aici.

Despre un posibil best-seller despre furat

Subsemnatul este de părere că noi, românii, suntem mult mai buni la furat decât la fotbal. Zilele trecute, care au căzut într-o marţi, am primit cadou, de la prietena mea, raportul de expertiză contabilă judiciară în cazul FNI. Expertiza a fost făcută de doi experţi contabili din cadrul Tribunalului Municipiului Bucureşti şi, vă rog să mă credeţi, cele 300 şi ceva de pagini ale sale alcătuiesc un adevărat manual de furat şi înşelat.

În condiţii normale, acest raport ar trebui să fie predat în şcoli şi grădiniţe, în universităţi şi academii, în oraşe şi sate, pentru ca şi copiii, elevii, studenţii, ţăranii şi intelectualii să afle cum se fură şi să nu mai aştepte ca proştii să vină ziua de alocaţie, bursă, salariu sau, de ce nu, ziua alegerilor.

Dacă raportul furturilor de la FNI ar fi tradus în engleză, cartea lui Bill Clinton, My life (o carte foarte citită în acea perioadă – n.m.), n-ar valora mai mult decât valorează Dimitrie Bolintineanu în faţa lui Shakespeare. Probabil Al Capone s-ar simţi ca un biet găinar dacă ar citi câte sunt scrise aici, în paginile acestui raport.

Curs scurt de îmbogăţire, pentru gangsteri

Capone, scoate trabucul din gură şi ascultă cum se dă un tun adevărat! Se achiziţionează (de către FNI) acţiuni (Industrialexport SA) în valoare de peste 325 miliarde de lei (vechi, la valoarea din acele vremuri – n.m.). Plata se face în numerar. Valoarea nominală a unei astfel de acţiuni este de 5.000 lei (vechi – n.m.), însă FNI plăteşte un preţ de 160-172 de ori mai mare. De ce? Capone, nu fi copil, termină cu întrebările astea! De aia! – ăsta e răspunsul. De la 5.000 de lei, aceste acţiuni – necotate pe nicăieri – sunt umflate de feneişti (borfaşul Sorin Ovidiu Vântu şi gaşca sa – n.m.) până la nivelul a 6-7 milioane de lei (vechi)/acţiune. Până la prăbuşirea fondului (24.05.2000), administratorul FNI nu a vândut nici măcar o acţiune emisă de Industrialexport SA, deşi, valoric, aceste acţiuni aveau o pondere de 41 la sută din activul net al Fondului. Deci, Capone, tată, ca să te îmbogăţeşti, nu e nevoie de afaceri cu alcool, arme sau droguri! Cu 300.000 de pensionari te-ai scos, crede-mă!

Metoda împrumutului pervers

Tot de la FNI am mai învăţat o metodă de a face bani fără a face puşcărie. Se ia din casieria firmei (al cărei acţionar eşti şi tu, printre alţii) o sumă modică de 5 miliarde de lei (vechi – n.m.), pe care i-o împrumuţi unui prieten de familie. Contra acestei sume, prietenul îţi dă o filă de cec, fără nicio altă valoare decât una pur afectivă. Cum e şi normal, prietenul nu mai returnează banii firmei, ci ţi-i dă direct ţie. Tu rămâi cu banii, iar firma (care nu e doar a ta) rămâne cu paguba. În fond, nu e vorba decât de vreo 550.000 de dolari. (“Academia Caţavencu”, nr. 655/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu