Filmul mafiei din Ploieşti, la prima lui difuzare

luni, septembrie 28, 2020 17:48
Posted in category Mass-media

Mafioti americaniGeneralul Cornel Păltânea a fost şeful secţiei SRI Prahova şi clona lui Virgil Măgureanu în teritoriu. Vorba lui Păltânea era să nu faci ce zice şarpele cu ochelari, ci ce face şarpele, adică Măgureanu.

Măgureanu dijmuia nişte hoţi, iar Păltânea s-a încuscrit cu Sergio Pilieri, un fost ofiţer antimafia, care s-a dat cu Cosa Nostra.

După ce a trecut în rezervă, Păltânea s-a băgat la REBU Prahova, împreună cu Veronel Bălănescu, fostul şef al Hipodromului, şi cu Pilieri.

Primarul pesedist al Ploieştilor, Emil Calotă, le-a dat inclusiv groapa de gunoi a orăşului.

De aici, troica şi-a încropit două planuri de atac:

  • 1) să aducă un incinerator ecologic la REBU, care se ştie că reprezintă (reprezenta în 2004 – n.m.) ultimul domeniu al mafiei italiene în materie de afaceri, şi
  • 2) să pună mâna pe hipodrom.

Incineratorul costă până la 20 de milioane de euro şi deocamdată îşi mai aşteaptă (îşi aştepta în iunie 2004 – n.m.) investitorul, iar hipodromul a fost deja mântuit, pe 30 martie 2004.

Pilieri, care pusese deja mâna pe restaurantul hipodromului, tot prin intermediul primarului Calotă, s-a înscris la licitaţia cu strigare şi şi-a adjudecat obiectivul, cu doar un miliard de lei (vechi; 100.000 lei în banii de astăzi – n.m.).

Persoana care voia să dea şapte miliarde a fost dată la o parte ca un deşeu.

Rezultatele licitaţiei mai aşteaptă şi acuma, mult şi bine, să fie publicate în Monitorul Oficial, ceea ce nu se va întâmpla într-o ţară atât de mânjită precum România.

Povestea mafiei din Ploieşti este doar un episod dintr-o lungă ecranizare, în care în rolurile principale joacă (juca în 2004 – n.m.) PSD-ul, SRI-ul local şi Cosa Nostra. (“Academia Caţavencu”, nr. 654/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu