11 site-uri unde putem gasi si descarca fotografii in mod gratuit

vineri, septembrie 25, 2015 15:02
Posted in category IT

Fotografii gratuiteChiar dacă în România dreptul de autor este de multe ori ignorat, chiar de către personaje politice importante, este bine de știut că, teoretic și legal, putem folosi o anumită fotografie numai dacă ne apartine, adică a fost realizată de către noi sau cel care a realizat-o ne-a acordat dreptul de folosință. Așadar nu putem descărca orice poză, după cum nu putem folosi orice fotografie în proiectele noastre de zi cu zi. Există, însă, și site-uri de unde putem downloada fără probleme poze, adică acestea sunt “free”. Iată, mai jos, 11 astfel de site-uri.

 • Stock Snap are o vasta colectie de fotografii frumoase din întreaga lume, iar săptămânal sunt adăugate sute de alte fotografii din diverse domenii.
 • Unsplash are o colecție de fotografii de înaltă rezoluție. La fiecare 10 zile sunt adăugate 10 fotografii noi.
 • Gratisography este o altă resursă pentru imagini gratuite de înaltă rezoluție, care pot fi utilizate pentru proiecte comerciale și personale. Noile Imaginile sunt adăugate săptămânal și nu aveti probleme legate de drepturile de autor.
 • Negative Space oferă 20 de fotografii noi în fiecare săptămână, ce pot fi descărcate fără restricții.
 • SplitShire cuprinde o frumoasa colectie de fotografii gratuite.
 • Life Of Pix este o altă resursă pentru imagini gratuite, de înaltă rezoluție. Noile imagini sunt adăugate în fiecare săptămână.
 • Death to Stock Photos cuprinde fotografii ce pot fi folosite pentru un blog, o macheta sau pentru postare într-o rețea socială.
 • Pic Jumbo este o alta colecție de imagini complet gratuite pentru lucrări personale și comerciale. Poze noi sunt adăugate în fiecare zi, în diferite categorii, cum ar fi de moda, abstract, tehnologie, natura etc.
 • Snapwire Snaps Cu această resursă, puteți obține 7 fotografii timp de 7 zile, absolut gratuit. Imaginile sunt deschise pentru uz comercial și nu aveți probleme cu drepturile de autor.
 • Jay Mantri În fiecare joi, 7 fotografii noi sunt eliberate pentru utilizare gratuită. Mai aveți și fotografii Premium ce sunt „free”.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “11 site-uri unde putem gasi si descarca fotografii in mod gratuit”

 1. 7 site-uri cu informatii de calitate | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 29th, 2015 at 16:57

  […] 11 site-uri unde putem gasi si descarca fotografii in mod gratuit […]

 2. Darius says:

  ianuarie 3rd, 2016 at 18:00

  Salut,
  De cateva ditre site-uri nu stiam si sunt super reusite. Eu utilizez doua, iar primul cred ca e urias – https://pixabay.com/ – si unul de wallpapere, dar care vad ca respecta cat de cat pozele la licente – https://www.uhdwallpapers.org/. PS: La „Unsplash” si la „SplitShire” le-ai gresit numele :). Numai bine!

 3. Cele mai bune 10 aparate de fotografiat digitale in 2016 | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 18th, 2016 at 12:06

  […] 11 site-uri unde putem gasi si descarca fotografii in mod gratuit […]

 4. Cornel Căruntu says:

  ianuarie 7th, 2018 at 13:40

  @Darius: Multumesc. Am corectat.

Adauga un comentariu