Plugin-uri esentiale pentru platforma WordPress

vineri, aprilie 17, 2015 15:40
Posted in category IT

WordPressȘtim cu toții că există sute de plugin-uri WordPress, adică scripturi ce aduc noi funcționalități platformei WordPress. Nu toate însă sunt de calitate, riscul infectării cu viruși fiind mare dacă adăugăm platformei WordPress plugin-uri luate la întâmplare. Iată mai jos o listă cu cele mai importante plugin-uri, unele dintre ele obligatorii pentru blogul sau site-ul nostru.

 1. Akismet este primul plugin ce trebuie instalat după instalarea WordPress-ului. Îți filtrează mesajele în așa fel încât mesajele tip “spam” să nu mai fie o problemă. Vei fi spamat la greu, așa incât Akismet este mai mult decât util.
 2. All in One SEO Pack se ocupă, asa cum îi spune și numele, de partea de SEO, adică vei putea customiza forma URL-ului, titlurile articolelor sau vei putea genera dinamic cuvinte cheie pentru pagini.
 3. Post Teaser te ajuta să-ți configurezi paginile principale ale blogului, adică blogul să afișeze doar primele Y cuvinte dintr-un articol, unde Y este un număr definit de tine.
 4. Drop Cap Shortcode mărește prima literă a unui paragraf sau prima literă a articolului. Este ceva asemănător cu ceea ce întâlnim prin ziare.
 5. WP-PageNavi numerotează paginile blogului. Ați întâlnit cu siguranță așa ceva.
 6. LinkWithin adaugă la sfârșitul fiecărui articol sugestii cu alte articole ce l-ar putea interesa pe vizitatorul blogului.
 7. Dagon Design Sitemap Generator sau Google XML Sitemaps sau WP Archive-Sitemap Generator generează sitemap XML, adică un fișier special care face un rezumat al tuturor articolelor de pe blog. Acest sitemap este folosit de către motoarele de căutare în procesul lor de indexare a blogului.
 8. Keyword Link pune automat link către articole mai vechi pe care le-ai scris, asociind anumite cuvinte cu acele articole.
 9. WP-PostViews afișează câte vizualizări are un articol.
 10. WP-PostRatings este o modalitate prin care permiți cititorilor să dea o notă articolelor tale. Nota le apare sub formă numerică și sub formă de steluțe.
 11. NextGEN Gallery permite navigarea ușoară printre imagini. Dacă ai un blog cu multe poze, acest plugin, cu multe opțiuni, nu trebuie să lipsească.
 12. WP-Pols este pentru făcut sondaje ce vor apărea direct în articolul de pe blog. Este simplu și ușor de configurat.
 13. Google Custom Search Plugin îți afisează o pagină de rezultate de pe blogul tău folosindu-se de faimosul motor de căutare al Google. Funcția de căutare din WordPress nu este cea mai bună întotdeauna.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Plugin-uri esentiale pentru platforma WordPress”

 1. WP-Optimize, daca vrei curatenie pe blog cu un singur click | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2015 at 15:51

  […] aveți un blog pe platforma WordPress, cu siguranță aveți instalate niște plugin-uri care vă fac viața mai ușoară. Pe lângă plugin-urile care fac tot soiul de operatii, […]

 2. WordPress Plugins pentru a schimba fontul unui site | A șaptea dimensiune says:

  iulie 30th, 2015 at 18:36

  […] Plugin-uri esentiale pentru platforma WordPress […]

 3. 11 site-uri unde putem gasi si descarca fotografii in mod gratuit | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 25th, 2015 at 15:04

  […] Plugin-uri esentiale pentru platforma WordPress […]

 4. 9 plugin-uri pentru optimizarea unui site WordPress | A șaptea dimensiune says:

  august 21st, 2016 at 9:59

  […] Plugin-uri esentiale pentru platforma WordPress […]

Adauga un comentariu