A şaptea dimensiune pe Facebook (CCCXXXIX)

sâmbătă, septembrie 4, 2021 7:34
Posted in category Educatie

Viorica Dancila
12 august 2019

De când aștepta doamna Dăncilă să taie de la înfumurații ăștia de profesori, care au chinuit-o toată viața cu gramatica lor, cu virgulele dintre subiect și predicat, cu diferenţa dintre “care” şi “pe care” sau cu acordul în număr dintre subiect și predicat. Acordul în număr se face între doamna premier, care are banii în vârful pixului și colegii de guvernare. Iar numărul este mare: un miliard luat de la gura învățământului.

Bănuiesc că Veorica a cerut să taie cu mâna ei în dreptul Ministerului Educației. A așteptat acest moment din clasa a zecea, probabil, când un măgar de profesor de analiză matematică i-a explicat că 2+2 nu fac opt. Un idiot! Dar uite că anii au trecut, amărâtul ăla se zbate cu o pensie de mizerie, caftindu-se la coadă la tigăi cu preţ redus, cu ocazia deschiderii vreunui supermarket din Videle, în timp ce Viorica poate să vorbească bilingv cu mai marii lumii, aruncându-i de la obraz prim-ministrului israelian, de pildă, un „He, he!” în engleză, ebraică și română în același timp.

Sursa textului: Europa Libera Romania.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu