A şaptea dimensiune pe Facebook (CCCXXXV)

luni, august 30, 2021 12:38
Posted in category Mass-media

Arbitru, Craiova
8 august 2019

Presa internaţională, „şocată” de incidentele din Bănie: „UEFA poate pedepsi dur Craiova”

Incidentele din Bănie, de la meciul Craiovei cu Honved Budapesta, din turul 2 preliminar al Europa League, au făcut înconjurul lumii.

L’Equipe susţine că oltenii riscă sancţiuni drastice din partea UEFA după ce arbitrul Arnold Hunter a fost lovit în cap cu un obiect aruncat din tribună, în momentul în care o petardă a explodat în apropierea sa.

Jurnaliştii francezi cred că U Craiova riscă să piardă meciul la „masa verde”, deşi meciul a fost reluat cu arbitrul de rezervă la centru, iar echipa lui Corneliu Papură a învins după loviturile de departajare.

„Partida a fost întreruptă peste 30 de minute, înainte de a se relua pentru penalty-uri. Al patrulea arbitru şi-a înlocuit colegul. Clubul din România a câştigat, însă nu e sigur că va merge în turul următor. UEFA ar trebui să preia cazul şi să pedepsească dur clubul”, au scris cei de la L’Equipe.

Englezii au scris şi ei despre incidentele de la Craiova – Honved
„Arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a fost lovit. Scene șocante în timpul partidei din Europa League dintre Craiova și Honved”, a fost titlul din The Sun după incidentele de pe „Ion Oblemenco”.

„Partida din Europa League din România s-a transformat într-un haos după ce arbitrul a fost lovit de obiecte aruncate din tribună. Scorul era 0-0, ca şi în prima manşă, atunci când o petardă a ajuns pe teren şi a explodat lângă Hunter. Un alt obiect a aterizat în capul arbitrului de 40 de ani, care a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar ambulanţa a pătruns pe teren. Comentatorii locali le-au transmis oficialilor meciului teama că fanii ar erupe şi ar putea avea parte de şi mai multă violenţă dacă partida ar fi abandonată. S-a deliberat peste jumătate de oră, timp în care antrenorul lui Honved, Giuseppe Sannino, părea a cere întreruperea meciului. Partida a fost precedată de bătăi între suporteri şi în noaptea de dinaintea partidei”, a descris cotidianul britanic situaţia tensionată de la Craiova.

Sursa textului si a pozei initiale: https://www.digisport.ro/fotbal/europa-league/presa-internationala-socata-de-incidentele-din-banie-uefa-poate-pedepsi-dur-craiova-700095

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu