A şaptea dimensiune pe Facebook (CDXXXVII)

joi, decembrie 30, 2021 13:50
Posted in category Mass-media

Patriarhul Daniel21 martie 2020

Corina Băcanu: „Nu mai e la modă chipul cioplit, chipul cioplit e pentru sărăciile de popi care nu au reușit în viață. Neah, acu la modă e chipul în basorelief pe clopot de 425 0000 de euroi. Păi, băi săracilor, nu fățăul oricărui prost care plătește taxe în țara asta ajunge pe clopot de juma de milion de euro! Doar chipurile cocleșilor care nu plătesc impozite merită să stea pe clopote, pentru posteritate, ca să ne amintim pe veci cât de tâmpiți am fost că am tolerat niște limacși evazioniști. Adevărul este că unii cocalari merită poleiala nemuririi. Păi, voi știți cât muncește, mă, un popă, ca să se ajungă și el cu banii de la lună la lună?

Vai de rochițica lor de duminică, sunt ca furnicile cu flacără la cur: nunți, botezuri, dans pe mese, vin, șanțuri, o mână pe cur, o șpagă, o anafură, dar mai ales moartea. Nuntile si botezurile sunt pentru semințe, adevărații bani se fac din moarte iar cimitirul e pentru ei cea mai mare sursă de venit: cei mai mulți popi sunt patroni de afaceri de servicii funerare, un loc de veci costă în jur de 13.000 mii de lei, o parohie produce într-un an bun numai din înmormântări până la 200 000 de mii de Euro. Moarte + popă egal LOVE.

Peste 18500 de popi din toată țara, care lălăie a pagubă în cele peste 13600 de parohii din România, muncesc doar pentru visteria Patriarhiei, adică pentru Daniel. Niciun ban din acești, să zicem, 200 000 de Euro per parohie nu se duce la Stat. Dar de la Stat se duce către Daniel, care câștigă 14 700 de lei net pe lună Adică de la noi.

Cu alte cuvinte, noi mergem la muncă ca să-și cumpere borâtul Daniel mașini, terenuri, lingouri și, mai nou, clopot de juma de milion, ca să își facă pe el chip de manelist, în basorelief. Bo$$, ești belea! Bravo! Foarte bine! Fă-ți! Dar știi ce mă deranjează pe mine, Danieluș? Mă deranjează că tu nu contribui la bunăstarea cetățenilor din această țară, ba dimpotrivă, în numele Domnului faci evaziune fiscală. Ce înseamnă evaziune fiscală? Înseamnă că îți bagi mâinile până la coate în bugetul de stat iar banii de cumpărat, de exemplu, aparatură pentru un neurochirug ca să diagnosticheze corect un schizofrenic care îți pupă mâinile, merg în buzunarele tale.

Bine, mă, Danieluș, e lumea rea și nu pricepe de ce nu îți plac chitanțele și de ce fiscul nu vă execută, de ce BOR e un Stat în Stat. E lumea satanistă și nu pricepe de ce voi sunteți deasupra legii într-o țară membră UE, o țară unde există încă un sistem feudal de funcționare a unei instituții care sfidează bunul simț al oricărui cetățean cinstit care își aduce contribuția la o Românie mai bună.

Dacă îți spun, Danieluș, că Biserica ar trebui controlată fiscal iar cheltuielile și veniturile ei ar trebui să fie transparente, ai zice că sunt eu un om rău și fără credință.

Știi care e problema, măi Prea Cocalarule? Tu pe mine și pe alții ca mine nu ne poți amenința cu iadul tău și cu inepțiile pe care le debitezi. Pentru că eu și alții ca mine am fost la școală și chiar dacă suntem credincioși, nu dăm doi bani pe religia ta de indobitocire.
Tu crezi că noi nu știm cine ești?

Ești un Nimeni îmbrăcat în aur care a batjocorit și s-a rățoit la familiile și la supraviețuitorii Colectiv. Ești un amestec de ţaţă cu iz de izbăvire falsă şi de opinie de toaletă publică: “Lumea să vină la biserică, nu la club. Noi ne rugăm la biserică. Să nu mai judecăm pe nimeni, să ne rugăm” ai spus la 4 zile de la Colectiv când nu ai catadicsit să îți miști curul să spui o rugăciune. Pentru copiii celor care îți plătesc salariul, evident. Ești un schimonosit, o victimă a sataniștilor care nu vă mai suportă aroganța, ești un umanoid ratat care nu cunoaște limita. Danieluș, oprește-te, lasă-ți poalele-n jos și lasă România în pace! Eşti vaca nesimțită care căpușează cu aroganță sărmanii, ești o soacră la menopauză iar Sapoca plânge după tine! Mai eşti om? Ai fost vreodată?

Cică ai avut relații foarte apropiate cu Securitatea, dar și cu diverși oameni de afaceri care te-au ajutat să întărești și să lungești tentaculele mafiei. Te-ai implicat activ în campanii electorale de când ai văzut cât de bine e să fii aliatul unui regim. Ți-ai făcut studiile în occident, în plin communism, într-o perioadă când cei care doar visau la o excursie în afara țării erau trimiși la canal. Ți-a plăcut să ai relaţii apropiate cu ofiţeri de rang înalt din fosta Securitate, care s-au infiltrat, de altfel, în Biserica Ortodoxă Română la toate nivelurile. În campania electorală din 2014 pentru desemnarea preşedintelui României l-ai promovat pe Victor Ponta și ai tinut slujbe cu tentă naţionalistă. Credincioşilor care au venit la Mănăstirea Cozia le-ai dat bileţele cu mesajul „Stimate alegător creştin-ortodox, când votezi, nu îţi trăda credinţa şi neamul! Votează Victor Ponta, român şi creştin-ortodox!“.

Fostul tău şofer a devenit şef la Trinitas TV după ce l-ai mazilit pe fostul director al staţiei și ți-ai numit sclavul de încredere în postul de conducere. Ai sfințit studiourile Trinitas TV şi Radio Trinitas cu trafaletul fără să poți explica care era rostul trafaletului şi a devenit penibil încerând să arăți cât ești de inteligent: “Care trafalet? Era un trafalet… Nu ştim noi. Nu ştiu despre ce e vorba… Nu ne interesează trecutul. Noi vorbim numai de astăzi. Nu ne interesează dacă ne critică sau nu. Noi nu avem timp să citim reacţii. Noi ne angajăm în acţiuni, nu în reacţiuni”.

Mda, cam ăsta ești: o curvă bătrână care suge și de la enoriași, și de la Stat, fără să dea socoteală nimănui, în afară de Dumnezeu, evident. Problema e că Dumnezeul tău nu e Dumnezeul nostru. Danieluș, ești o jignire pentru orice antreprenor din țara asta care nu poartă rochii cusute cu aur sau coroane cu pietre prețioase dar pune caramizi de bani la buget, contribuind astfel la luxul tau. Când te vedem pe tine și pe clica ta, luăm antivomitive știind că atâtea firme sunt somate de ANAF să-și plătească datoriile iar orice cetățean care a întârziat cu plăți de 10 lei e notificat și super notificat de stat până i se blochează conturile.

Este nedrept ca Statul Român să țină în spate o râmă umedă ca tine și este al dracu de nedrept ca instituția unde dispar milioane de euro în fiecare an să nu fie controlată de inspectorii anti fraudă.

Danieluș, prin opulența dezgustatoare pe care o afișezi, prin lipsa conștiinței și a bunului simț, ești ca o vomă în friptură. Fă-ți chip în basorelief unde și pe ce vrei tu, dar nu pe banii mei, jigodie! Dar dacă tot te plătesc, imi permit sa îți dau și un feedback cinstit: esti urât ca dracu’, păcat de clopotul ăla!”

Vedeti si aici.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu