A şaptea dimensiune pe Facebook (CDXXXIV)

miercuri, decembrie 29, 2021 8:17
Posted in category Mass-media

BOR
18 martie 2020

A auzit cineva de vreo iniţiativă privind ajutorul financiar acordat de BOR românilor creştin-ortodocşi aflaţi în suferinţă în această perioadă din cauza coronavirus-ului COVID-19? Evident că nu, deoarece pe BOR-âţi nu-i interesează soarta românilor, ci doar cum să-i jupoaie de bani, pentru a-şi construi averi imense.

Şi aşa a fost mereu. Iată un fragment dintr-un material (ce poate fi citit integral la legătura de mai jos) intitulat „6 asemănări între românii din vremea ciumei și cei din epidemia de coronavirus”:

„Biserica a ajutat la răspândirea ciumei

La fel ca în prezent, când Biserica refuză să oprească slujbele, pentru că „coronavirus nu se ia prin rugăciune”, și atunci Biserica avea propriile modalități de luptă cu ciuma, care mai mult contribuiau la răspândirea ei, decât o combăteau. Același Kosmeli notează că întrucât leacul lui Gaillard nu dăduse niciun rezultat, s-a apelat la sfânta Paraschiva de la Suceava și s-a pornit în procesiune cu moaștele ei pe ulițele Iașului. Măsura a avut efecte contrarii scopului ei, așa cum ar fi trebuit să se cunoască din exemplele anterioare.

„La bolile molipsitoare, bisericile ar trebui să fie închise îndată și să se oprească orice altă adunare. Acum câțiva ani au fost câteva cazuri de ciumă ici și colo la București. Nădăjduiau să o izgonească prin rugăciuni într-o zi de sărbătoare […], dar s-a întâmplat tocmai dimpotrivă. Calamitatea s-a întins mai tare pe cale firească datorită contactului, și mai bine de o cincime din locuitori a căzut pradă încrederii în mijloace spirituale.”

Integral aici.

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu