A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCLXXII)

joi, februarie 2, 2023 19:34
Posted in category Mass-media

Citat Boris Johnson
24 ianuarie 2023

Editorial dur al lui Boris Johnson, în sprijinul Ucrainei: „Ce dracu așteaptă Vestul?”. Fostul premier spune că nu crede o secundă în amenințarea lui Putin că va folosi arma nucleară

„Ce dracu așteaptă Vestul?”
„Vino cu mine în noroiul ocru al curții bisericii din Bucha, pe lângă biserica Sf. Andrei, ciuruită de gloanțe. Stați deasupra mormintelor unora dintre cei 416 locuitori ai acestui oraș – 9 dintre ei copii – care au fost împușcați de ruși în încercarea de a-i îngrozi pe ceilalți.

Priviți fotografiile cadavrelor lor, cu mâinile legate la spate, lăsate în stradă să putrezească sau să fie mâncate de câini.

Stați alături de mine lângă rămășițele înnegrite ale unui bloc de apartamente din Borodyanka, instalațiile stricate și jucăriile pentru copii zdrobite. Priviți ce poate face doar una dintre bombele aeropurtate de 500 kg ale lui Putin unei clădiri cu opt etaje.

Încercați să întâlniți ochii rugători ai oamenilor care au scos 162 de cadavre din dărâmături și care i-au căutat pe cele 28 ale căror rămășițe nu au fost găsite niciodată.

Uită-te la acei curajoși ucraineni și răspunde-mi la această întrebare: ce dracu’ așteptăm?”, scrie Boris Johnson.

Putin nu va avea curaj să folosească arma nucleară
„Ucrainenii au nevoie de sute de tancuri și ar trebui să le obțină de la americani, germani, polonezi și mulți alții. Unde are nevoie lumea occidentală să staționeze aceste tancuri în acest moment?

Să păzească Renania de Nord-Westfalia? Protejează Tennessee? Să patruleze satele din Wiltshire?

Același lucru se poate face despre fiecare element de armament convențional care ar putea ajuta Ucraina să pună capăt acestei agonii.

Nu-mi vorbi despre „escaladare”, sau despre riscul ca, cumva, să-l provocăm pe Putin (…) De ce să ne temem să-l provocăm, când deja a arătat ce va face fără nici cea mai mică provocare?

Cum poate „escala”, când a atins deja o astfel de barbarie încât pulverizează în mod sistematic casele civililor?

Va folosi cu o armă nucleară pe câmpul de luptă? Într-adevăr? Nu cred nicio secundă. Dacă Putin ar fi atât de nebun (…) ar pierde într-o clipă toți susținătorii din Africa, Orientul Mijlociu, Asia (…) Mai rău, din punctul lui de vedere, i-ar pierde pe chinezi. El ar deveni un paria global și ar arunca Rusia într-o astfel de stare de excludere economică criogenă încât ar face sancțiunile actuale să pară moderate.

Mai presus de toate, ar pierde poporul rus, care ar fi cu totul îngrozit de consecințele unei astfel de mișcări și de unde ar putea duce aceasta. Și nici nu ar funcționa. Nu i-ar opri pe ucraineni să lupte”, scrie fostul premier britanic.

„Dacă vreți să minimizați durerea economică a lumii, dacă doriți să evitați costul enorm – în sânge și averi – de a lăsa această tragedie să se prelungească, atunci să facem împreună lucrul evident.

Să le dăm ucrainenilor tot ce au nevoie pentru a câștiga acum”, își încheie Boris Johnson peldoaria. (defapt.ro)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu