A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCLXXXII)

sâmbătă, iunie 3, 2023 13:22

Nicolae Ceausescu, dictatorul comunist11 mai 2023

Deşi mi se pare strigător la cer să aperi un criminal comunist pe reţea de socializare capitalistă (Facebook), am să răspund, totuşi, celor care spun că Ceauşescu nu hotăra în Republica Populară Română, de fapt un colhoz rusesc. Tovarăşi criminali, foşti activişti comunişti, foşti securişti torţionari, cu pensii imense din truda românilor, oferite vouă de PSD-ul mafiot şi criminal, hotărârile nu erau luate doar de Gheorghiu-Dej, ci erau adoptate de forul de conducere al Partidului Muncitoresc Român, viitorul Partid Comunist Român, for din care făcea parte în criminalul Nicolae Ceauşescu. Apoi, în acest for erau trasate sarcini generale, aplicarea lor în practică urmând a reveni unora ca Ceauşescu, cel care a preferat să ucidă ţărani care se opuneau colhozului (model sovietic) pentru a îndeplini sarcinile trasate de partidul bolşevic, al cărui soldat credincios era. Nu Dej a creat singur teroarea din anii ’50, ’60, ci împreună cu alţi tovarăşi, printre care şi Nicolae Ceauşescu.

Argumentul fals al celor care laudă comunismul criminal, ştergându-se la fund cu memoria milioanelor de victime inocente ale dictaturii comuniste, este acela că în România acelor vremuri s-a construit, să făceau una, alta, bla, bla, bla. Dar şi Hitler a construit. Şi Stalin. Nu este nazismul un regim criminal? Sau stalinismul? Ba da, sunt regimuri criminale. Aşa că, puincuriştii Odiosului, nu ţine abureala cu construitul şi alte astfel de bazaconii.

Mădălin Hodor: „L-aș lua pe un nene din ăsta care tot îi trage cu „Ne-au luat tot, bogățiile noastre, industria, agricultura”, pe care chipurile le avea el (și noi toți așa, la comun) înainte de 1989.

Băi nene, ia zi matale ce aveai tu exact din bogățiile astea?

Că oamenii nu aveau în proprietate nicio bucată de pământ. Bine, nu aveau în general nicio proprietate, cu excepția hainelor de pe ei. Lucrau la CAP zi lumina și li se dădea praful de pe tobă. Ca să cumpere o pâine țăranii trebuiau să meargă la oraș (nici la oraş nu se dădea pâine celor de la ţară în anii ’80, pâinea fiind raţionalizată – pe cartelă, n.m.).

Că oamenii lucrau ca sclavii în fabrici și dat fiind că nu aveau nici energie, nici materii prime să facă producție, mergeau acasă cu zero lei pe fluturaş sau cu salariul diminuat. Că nu aveau cum să facă oţel cu mâna lor din nisip și apă.

Bogățiile noastre le dădea Ceaușescu pe valută să acopere gaura făcută de împrumuturile lui. Câți dolari ți-a dat Ceaușescu matale din asta?

Oamenii înghețau in case, fugeau toată ziua pentru un gram de carne, ne vindeam copii din orfelinate abandonați de familii care nu mai vreau cu ce sa ii crească.

Așadar, băi nene, ce aveai tu mai exact înainte de 1989?”

14 mai 2023

A saptea dimensiune, un site pentru oameni inteligenti

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu