A şaptea dimensiune pe Facebook (DCCLXXX)

duminică, aprilie 2, 2023 6:24
Posted in category Educatie

Educatie distrusa1 aprilie 2023

Adriana Stoicescu, judecător (citat preluat cu mici modificări, neesenţiale pentru mesajul său):

„În România, profesorul a devenit sclavul grupului whatsapp al părinților și bunicilor, al comitetului de elevi, al consiliului director, al nenumăratelor comitete și comiții.

Profesorul trebuie să adapteze matematica în funcție de dorințele grupului de mămici absolvente ale Academiei de goblen, care pot decreta că, în prima joi din lună, 4+4 egal 10.

Limba română se reduce la ”cf?”.

Istoria e moartă, geografia pe coclauri, rămân abilitățile tehnice și statul cu ochii în ecran cât mai mult timp, probă obligatorie la orice examen.

Profesorul nu e cool, nu are simțul umorului, nu e vedetă pe tik tok și nici nu dă sfaturi competente precum expertele în diete.

Profesorul nu are limuzină precum tăticul și nici ținute pariziene precum mămica.

De ce ar trebui să ne fie model?

Într-o lume intoxicată de prostie, așteptăm de la următoarele generații să ne salveze, în timp ce noi îngropăm copiii în superficialitate și dispreț la adresa cărții”.

Şi un comentariu postat de Dumitru Căruntu, administratorul site-ului A şaptea dimensiune.

O ţară de analfabeţi

Planul de distrugere a educaţiei a reuşit. Este un succes total. Din generaţia 2007-2019, doar 2 copii din 5 au luat Bacalaureatul. Dintre aceştia doi, probabil doar 0,2 sau mai puţin vor termina o facultate. Rezultatul este indubitabil o ţară de proşti, de videochatiste, de interlopi si necalificaţi. Carne de tun pentru oricine, victima manipulărilor oricui.

Impactul asupra viitorului este dramatic. Cu un procent de 40% dintre adolescenţi analfabeţi functional, nu avem nici cea mai mică şansă, într-un viitor al tehnologiei, creaţiei şi inteligenţei artificiale.

Din păcate, este mult prea tarziu să mai fiu optimist când vine vorba de educaţie. Toate scuzele sunt zero. Vinovati sunt TOŢI (poate cu circumstanţe atenuante Funeriu). Toate guvernele din ultimii 30 de ani şi în special tâmpita aceasta de Andronescu, gropara educaţiei româneşti.

Individa aceasta a făcut mai mult rău acestei ţări decât toate jafurile şi corupţia, pentru că cea mai de preţ avere a unei ţări nu este petrolul sau aurul, ci materia cenuşie.

Poate vi se pare exagerat sau emoţional, dar încercaţi doar să vă imaginaţi cam ce va fi în 10 ani de acum încolo. Cum naiba, de zeci de ani, nu reuşim să scăpăm de plaga asta nenorocită, de ciuma roşie, de sistemul asta securisto-ruso-nomenclaturist, de parlamentele pline de infractori şi idioţi, de guvernele pline de trădători de ţară, de tâmpiţi şi de analfabeţi.

Nu ştiu în ce lume credeţi că vom trăi, dar viitorul este sumbru pentru România.

Parcă trăim un blestem al propriei neputinţe, cu toate personajele astea neterminate şi rău intenţionate: Dăncila, Andronescu, Carmen Dan, Teodorovici, Iordache, Savonea, Dorneanu, Tăriceanu.

Dormiţi liniştiţi. Rulăm încet spre prapastie. La scara timpului, de ieri până azi nu s-a schimbat nimic. Aceleaşi personaje saboteaza justiţia, aceleaşi personaje vă îndatorează pe zeci de ani, aceleaşi personaje distrug metodic România. V-aţi bucurat că vă puteţi umple căruciorul în supermarketuri cu produse din alte ţări, dar la adăpostul somnului vostru se evaporau miliarde de euro, prin corupţie şi furturi, iar România se transformă într-o ţară de zombie.

Şi nu vă îngrijoraţi prea tare. Nimănui nu îi pasa. Nu am vazut nicio declaraţie, niciun plan, nicio demisie dupa rezultatele catastrofale din educaţie. Nu îşi pune nimeni întrebări.

Dormiţi liniştiţi. Cand veţi înţelege cam ce bombă cu ceas este educaţia, va fi prea târziu. (Text preluat de pe Facebook)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu