Al doilea zbor-test al celui mai mare avion din lume

duminică, mai 2, 2021 7:04
Posted in category Mass-media

Zbor test al celui mai mare avion din lumeCompania aerospaţială americană Stratolaunch a finalizat cu succes al doilea zbor-test al celui mai mare avion din lume, un avion de transport ce are drept scop lansarea de vehicule spaţiale hipersonice pentru soldaţi. Avionul a zburat 3 ore şi 14 minute. Acest zbor a durat cu 44 de minute mai mult decât la primul zbor-test, desfăşurat în 2020.

Avionul, cu două fuzelaje, are o anvergură a aripilor de aproximativ 117 metri şi a zburat la o altitudine de aproximativ 4300 de metri.

Faptul că acest zbor-test s-a desfăşurat fără probleme înseamnă că toate îmbunătățirile pe care Stratolaunch le-a adus aeronavei în ultimul an, de la zborul inițial de testare, au funcționat, împingându-l astfel cu un pas mai aproape de producție.

Scopul final al companiei Stratolaunch este lansarea vehiculului hipersonic Talon-A refolosibil de pe acest avion de transport. În prezent, se lucrează la asamblarea vehiculului, care urmează să înceapă testele în 2023. Talon-A este un vehicul hipersonic de clasa Mach 6 care poate oferi 60 de secunde de zbor hipersonic, apoi glisează înapoi pe pista de lansare pentru o aterizare autonomă .

Astfel de aeronave ar putea avea aplicații militare diverse, deoarece vehiculele hipersonice asigură sisteme solide de livrare a armelor, fiind extrem de manevrabile.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu