Primii roboți pentru uz personal își încep munca

luni, iulie 7, 2014 18:27
Posted in category IT

RobotiSe întâmplă în Japonia. Unde corupții își fac repede autocritica, trecând în lumea cealaltă. În România, corupții se dau în spectacol la televizor. Și țipă ca din gură de șarpe că ei sunt cei mai mari apărători ai statului de drept, cum afirma recent securistul Dan „Felix” Voiculescu (hă, hăăă, hăăă). Dar să revenim la schimbarea care ne va marca pe toți: roboții devin “personali”. Ca și PC-urile. Cei care ieșim cu bine din guvernarea socialistă Ponta avem șanse să prindem, în câțiva ani, o promoție de roboți care ne ascultă orbește. Vă dați seama ce avantaje sunt: un robot nu are nevoie de pauză de țigară de 2 ore, nu stă la bârfe toată ziua, nu te scoate din papuci când ți-e lumea mai dragă, nimic din toate astea. Își face treaba și gata. Nu așteaptă șpagă, nu te privește ciudat, nu-l interesează că ești în pijamale sau că vorbești prea mult la telefon. Să nu spuneți că viitorul nu-i destul de interesant. Haideți să vedem câteva extrase dintr-un material cu link-ul ceva mai la vale.

Într-o lume dominată de tehnologii, Japonia vine cu o noutate. O companie din statul nipon a anunţat că va începe vânzarea roboţilor umanoizi pentru uz personal din luna februarie a anului viitor.

Aceştia vor putea fi utilizaţi ca bone, infirmieri, personal medical pentru situaţii de urgenţă şi chiar însoţitori pentru petreceri. Maşinăriile vor fi puse în vânzare pentru un preţ de 1.900 de dolari.

Experţii în tehnologie sunt de părere că maşinării superinteligente precum cele din filme ca “Terminatorul” sau “Matrix” vor exista în mai puţin de 16 de ani. Oamenii de ştiinţă consideră că vom avea de-a face cu o singularitate tehnologică (momentul în care inteligenţa artificială va detrona mintea umană) în mai puţin de 20 de ani. Conform legii lui Moore, se estimează că în aproximativ 20-30 de ani computerele vor depăși puterea de calcul a creierului uman, care este de ordinul a 1014 operații pe secundă. Părerile între specialişti sunt împărţite. În timp ce unii spun că oamenii îşi vor depăşi limitările fizice cu ajutorul maşinăriilor, alţii cred că oamenii îşi vor pierde majoritatea abilităţilor şi vor fi absorbiţi de inteligenţa artificială.

Sursa (citeste integral articolul)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Primii roboți pentru uz personal își încep munca”

 1. Tehnologia în următorii 30 de ani says:

  octombrie 13th, 2014 at 21:27

  […] Primii roboți pentru uz personal își încep munca […]

 2. Top 10 motociclete ale viitorului | A șaptea dimensiune says:

  februarie 1st, 2015 at 16:52

  […] Primii roboți pentru uz personal își încep munca […]

 3. Aparatul de zbor ce poate strabate orice distanta pe Terra in doar 4 ore | A șaptea dimensiune says:

  iulie 19th, 2015 at 14:56

  […] Primii roboți pentru uz personal își încep munca […]

Adauga un comentariu