Banca Naţională a României – refugiu pentru puşcăriaşi, corupţi şi incompetenţi

vineri, iunie 25, 2021 12:22
Posted in category Mass-media

Viorica Dancila si Mugur IsarescuFiind o ţară recent coborâtă din copacul istoriei, România are bube peste tot. Un buboi imens este şi Banca Naţională a României (BNR). În această cloacă, guvernată de un fost turnător la Securitatea comunistă, l-am numit aici pe Mugur Isărescu, şi-au găsit locul, de-a lungul anilor, tot soiul de puşcăriaşi, corupţi sau incompetenţi.

Cel mai recent scandal pe această temă a fost, după cum ştim unii dintre noi, numirea Vioricăi Dăncilă, un monument de analfabetism şi prostie, într-o funcţie la BNR, funcţie plătită gras, doar mai sunt “fraieri” care muncesc din greu în România pentru a întreţine tribul BNR, “fraieri” ce trebuie jupuiţi de 7 rânduri de piei, ce PeSeDeu’ meu.

Ceva mai de demult era numit vicepreşedinte BNR un viitor puşcăriaş, Bogdan Olteanu, cică liberal (hăăă, hăăă, hăăă), nepotul unei torţionare comuniste. Pe Wikipedia, găsim aşa:

“Bogdan Olteanu (n. 29 octombrie 1971, București) este un politician și avocat român, de origine etnică evreiască, fost viceguvernator al BNR, fost deputat de București și fost membru al Partidului Național Liberal. A deținut funcția de președinte al Camerei Deputaților din Parlamentul României între 2006 și 2008. De asemenea, în perioada decembrie 2004-martie 2006, el a fost ministru delegat pentru relația cu Parlamentul în Guvernul Tăriceanu. În ziua de 29 octombrie 2020, Bogdan Olteanu a fost condamnat la cinci ani de pușcărie pentru trafic de influență și însușire de venituri necuvenite.”

Ce înţelegem de acolo? Păi, puşcăriaşul Bogdan Olteanu este şi evreu, da’ n-avem voie să zicem nimic de evrei (putem vorbi doar de genocidul evreilor din al doilea război mondial), că tanti Facebook imediat ne dă una peste degete. Au mai fost cu origini evreieşti Petre Roman şi Mihai Răzvan Ungureanu, doi foşti premieri ai României, de stai şi te întrebi cum naiba de ajung evreii ăştia numai să conducă, în timp ce un tocilar român emigrează. Dacă-l adăugăm şi pe puşcăriaşul Adrian Năstase, cu origini ţigăneşti, plus pe criminalul KGB-ist Ion Iliescu, tot cu origini ţigăneşti, avem imaginea horror a unei ţări conduse de … da’ n-avem voie să zicem nimic de ţigani deoarece nenea Facebook imediat ne blochează.

Mi-e indiferentă naţionalitatea unui individ, dar când mă gândesc la nomenclaturiştii comunişti, veniţi pe tancurile sovietice, ce au adus teroarea roşie, majoritatea fiind evrei, parcă mi-aş dori altceva decât un politician evreu la conducere. Cât despre ţigani, se ştie ce imagine au, iar iubitorilor de ţigani le recomand să se mute între ei şi-apoi mai vorbim.

Dar să revenim la BNR. Ei bine, dragii moşului, BNR-ul era o cloacă, în care sunt tocaţi banii românilor care muncesc, şi în 2004, an din care vă prezint mai jos o altă imagine horror a BNR-ului.

Viciile vicelui Ghizari

Un vice avea un viciu. Vicele se numeşte Emil Iota Ghizari (şi ăsta are origini neromâneşti, doar de aceea există PSD = ciuma roşie, dar şi alţii: să propună gunoaie străine în funcţii plătite din munca românilor – n.m.) şi este, de fapt, prim-vice: prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Viciul prim-vicelui îl constituie (în constituia în 2004 – n.m.) bancnotele de 500.000 de lei (vechi; echivalente cu actuala bancnotă de 50 de lei – n.m.), pe care vicele l-a semnat ca şi cum nu ar fi fost prim-vice, ci de-a dreptul guvernator.

Însă şi viciul vicelui are un vice. Vicele viciului prim-vicelui îl constituie călătoriile. În primii 10 (sau poate chiar 14) ani la BNR, prim-vicele Ghizari a stat peste hotare, în interes de serviciu, nu mai puţin de 735 de zile. Cu alte cuvinte, în zece ani de mandate, prim-vicele a stat în străinătate aproximativ doi ani.

Ţările vizitate şi viciate de prim-vice nu sunt puţine la număr, dimpotrivă. Austriam Anglia, Australia, Armenia, Africa de Sud, Brazilia, Belgia, Bulgaria, China, Chile, Canada, Cehia, Danemarca, Elveţia, Ecuador, Emiratele Arabe, Franţa, Rusia, Finlanda, Germania, Grecia, Hong Kong, Italia, Israel, India, Indonezia, Japonia, Liban, Lituania, Libia, Moldova, Mongolia, Maroc, Malta, Olanda, Portugalia, Polonia, Pakistan, Spania, Siria, Slovacia, SUA, Thailanda, Turcia, Vietnam – cam acestea ar fi, în mare, ţările unde prim-vicele şi-a petrecut doi ani de zile timpul pe care trebuia să şi-l petreacă la serviciu.

Suma cheltuită de prim-vice pe călătorii este mare (bani proveniţi din munca românilor obişnuiţi – n.m.), de ordinul a câteva sute de mii de dolari, şi trebuie să fie tare interesant raportul făcut de Ghizari asupra deplasării în Brazilia, de exemplu, unde – se ştie – inflaţia de dansatoare de samba este mult mai mare decât dobânda pe care o percep maseuzele din Thailanda. (“Academia Caţavencu”, nr. 661/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu