Bani negri pentru caziere albe

duminică, ianuarie 2, 2022 10:59
Posted in category Mass-media

PolitistiDe ce există România? România există pentru că trebuie să fie şi în Europa o ţară bananieră, adică o ţară în care poliţiştii fac ceea ce vedem prin filmele cu mafioţi din Mexic sau Columbia secolului 20: iau şpăgi de la interlopi şi/sau stau cu mâinile în fund, durându-i tot în fund de încălcarea legilor ţării.

Şi un exemplu din realitatea horror a sărbătorilor cre(ş)tine. Orice sfârşit de an prilejuieşte mioriticului analfabet, fie elev de liceu care cu greu reuşeste să împartă două numere sau să descifreze tainele alfabetului, fie adultului cu maxim 8 clase, nefericitul prilej de a sărbători Naşterea Domnului. Dar despre care domn e vorba? Păi, e vorba de domnul care vinde petarde (sau doamna), deşi sunt interzise. Şi vinde aceste petarde deoarece, scuze de repetiţie, poliţistul român, precum cel mexican sau columbian din secolul 20, se mulţumeşte să ia şpaga şi să închidă ochii.

După ce a făcut rost de petarde, singura distracţie a aurolacului (semi)analfabet, distracţie prilejuită de Naşterea Domnului şi alte sărbători cre(ş)tine, este terorizarea populaţiei cu petarde puternice ce distrug timpane şi ucid bruma de linişte de care au nevoie oamenii bătrâni şi bolnavi, plus cei câţiva “rătăciţi” care chiar se gândesc la momentul Naşterii Mântuitorului şi se bucură, în linişte, de aceste sărbători de iarnă.

Da’ unde sunt poliţiştii plătiţi din bani publici să asigure liniştea cetăţenilor? La odihnă, dă-i în mă-sa de fraieri, n-au decât să emigreze, dacă vor poliţişti adevăraţi, nu poliţişti prieteni ai interlopilor.

Cu jegul de Lucian Bode la Interne, cu salarii umflate, cu număr mare de poliţişti, doar aşa se jupoaie plătitorul de taxe şi impozite, Românica cre(ş)tin-ortodoxă rămâne în Evul Mediu întunecat, deşi pe atunci nu erau petarde, adică astăzi e mai rău decât în acel Ev Mediu (unde nu erau nici poliţişti corupţi, să pape bănuţii cetăţenilor).

Nivelul de tari dintr-o ţară este dat şi de siguranţa cetăţeanului. O poliţie absentă, o poliţie coruptă, o poliţie incompetentă face praf nivelul de trai şi apropie România mai degrabă de tările bananiere din America (Columbia, Mexic etc.) decât de ţarile civilizate şi prospere ale lumii (UE, SUA).

Cum arăta Poliţia Română în 2004, vedem mai jos. Deviza Poliţiei Române, pe site-ul celor cu caschetă, dar şi cu multă şpagă şi puţină implicare: “Siguranţă şi încredere!” (hăăăăăă, hăăăăăăăăă, hăăăăăăăăăăăăăăăă)

Bani negri pentru caziere albe (scurtă însemnare din 2004, la rubrica “Bursa şpăgilor”)

Să presupunem că, din motive independente de ceea ce sunteţi dumneavoastră cu adevărat (adică un om cinstit, manierat, drept, curajos, inteligent, frumos, înalt, altruist, cult, civilizat, cu maşină scumpă etc.), se întâmplă ca, la un moment dat, să aveţi probleme cu legea.

Însă nu aveţi motive să vă faceţi griji, fiindcă legea nu este perfectă şi, slavă Domnului, nici poliţia. Poliţia vă va pune câteva întrebări, de fiecare dată aceleaşi, iar răspunsurile dumneavoastră vor fi mai scurte ca de obicei.

S-ar putea întâmpla apoi ca poliţia să dorească să vă întocmească un cazier nou-nouţ, lucru care nu are de ce să vă încânte. Există avocaţi penalişti care ştiu foarte bine cum se poate evita cazierul: cu o sumă modică, situată undeva între 500 şi 1.000 de dolari (la valoarea anului 2004, adică mult mai mare decât cea de astăzi – n.m.), se poate face în aşa fel încât cazierul dumneavoastră să rămână curat, cinstit, manierat, drept, curajos, inteligent, frumos, înalt, altruist, cult, civilizat, cu maşină scumpă, exact cum sunteţi, de fapt, dumneavoastră. (“Academia Caţavencu”, nr. 665/2004)

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu