Cu o Poliţie coruptă şi mână-n mână cu Mafia, pe români nu-i apără nimeni de interlopi

duminică, iunie 20, 2021 7:59
Posted in category Mass-media

Batut in trafic de fata cu politiaUna dintre crimele PSD = ciuma roşie la adresa României a fost schimbarea legilor justiţiei în favoarea infractorilor. S-a ajuns la situaţia aberantă în care infractorii au de două ori mai multe drepturi decât victimele infracţiunilor. Din păcate, nici PNL-ul condus de Ludovic Orban, cel care guvernează România de aproape doi ani, nu a făcut nimic pentru a elimina schimbările criminale din justiţie ale PSD = ciuma roşie. Acesta ar putea fi un motiv al inacţiunii poliţiştilor români.

Şi totuşi. Poliţia Română, cu sloganul “Siguranţă şi încredere”, emană prin toţi porii nesiguranţă şi neîncredere. Penetrată, la nivel de conducere, de oamenii mafiei PSD, cu un ministru care se bălăceşte în aceeaşi troacă roşie cu cei numiţi de criminala Carmen Dan, sinistrul personaj al regimului puşcăriaşului Liviu Dragnea, în conducerea Poliţiei Române, cu angajări în Poliţie pe bază de şpăgi şi nepotisme, este clar că pe români nu-i apară Poliţia de interlopi.

Recentul caz de la Buzău, în care un bărbat a fost bătut de faţă cu un echipaj de poliţie, dovedeşte incompetenţa crasă a celor care, vorba sloganului, trebuie să reprezinte pentru români siguranţă şi încredere. Poliţiştii români nu fac nimic, în afara faptului că încasează lună de lună salarii imense. Nu-i vezi pe drumurile publice să prevină accidentele rutiere, oprindu-i pe interlopii din trafic la timp, înainte de a comite vreo crimă. Au puternice dureri în fund de faptul că sunt copii care de la 5 ani merg cu bicicleta pe drumurile publice intens circulate. Îi doare efectiv în cot de faptul că tot soiul de needucaţi îşi lasă maşinile pe oriunde şi oricum, în curbe, în pante, în mijlocul drumului. Nu-i interesează potenţialii criminali care circulă fără a poseda permis auto sau jegurile care-ţi sparg timpanele în lunile decembrie şi ianuarie cu petardele (singurul mod în care aceste gunoaie sărbătoresc, nu-i aşa, Naşterea Domnului).

După toate acestea, ne-am putea întreba de ce mai sunt plătiţi poliţiştii. În opinia mea, jumătate dintre ei trebuie concediaţi şi trimişi la muncă. Plus că ies la pensie mult mai repede decât populimea română care munceşte şi care le plăteşte salariile, sporurile, maşinile de serviciu etc., dar fără a fi protejată de poliţiştii corupţi şi incompetenţi.

Nu înţeleg de ce să fie la ţară 3 poliţişti într-o comună, care oricum nu fac nimic, din moment ce există poliţişti în oraşe apropiate care pot interveni în caz de nevoie. În loc să construim spitale moderne, autostrăzi sau şcoli dotate la standardele prezentului, finanţăm tribul şpăgarilor şi incompetenţilor din Poliţia Română, le plătim salarii imense şi pensii vreo 50 de ani (ăştia ies la pensie devreme), ca să ce? Să fim bătuţi în trafic de interlopi, să nu avem nicio garanţie că, odată ieşiţi pe şosele, nu intră în noi un cocalar fără permis sau care merge cu 150 km/h prin localitate, să constatăm că maşinile sunt lăsate pe oriunde, în curbe, în pante, acolo unde nu ai vizibilitate şi oricând poţi fi victima unui accident rutier?!

Ca să ne fie bine în această ţară, trebuie înăsprite pedepsele pentru toţi cei care încalcă legile şi mai trebuie ca cei care aplică legile, poliţişti sau judecători, să fie atent selecţionaţi, iar cei care încalcă legea dintre oamenii legii să fie pedepsiţi mult mai dur decât un cetăţean obişnuit. Un poliţist infractor sau un judecător infractor este de zece ori mai periculos pentru societate decât un om obişnuit.

Condamnări exemplare pentru poliţiştii corupţi! Concedierea poliţiştilor incompetenţi! Angajări în poliţie pe baze profesioniste!

În încheiere, haideţi să vedem cum arăta Poliţia Română în 2004. Arăta la fel de rău ca astăzi sau poate chiar mai rău.

Poliţiştii doljeni dau chefuri fără fruntarii

Şeful inspectoratului poliţiei de frontieră al judeţului Dolj (şeful din 2004 – n.m.), colonelul Costel Tulitu, fost ofiţer de Securitate la uzina “Steagul Roşu” Braşov, e un suflet de artist pedepsit să se sufoce într-un trup burtos de militar. Scenariul său artistic este mereu acelaşi: la petreceri, Tulitu se aşază la masă şi-şi burduşeşte maţul cu haleală şi gâl-gâl. Tulitu începe să bată din pantofi pe sub masă. Tulitu aspiră suplimentar câteva stacane să-şi încălzească mai bine vocea, apoi înşfacă un microfon şi dă comandă tarafului să-i ţină isonul.

Aşa a făcut şi de ziua poliţiei de frontieră, când, după ce l-a premiat pentru merite deosebite pe ultimul şef la Securităţii oraşului Calafat, Ştefan Voinea, a încins o cântare care a desnăclăit urechile celor de faţă. Concertul comis într-un spaţiu legal i-a dat însă satisfacţii cu mult mai anemice decât atunci când, pofticios de senzaţii tari, a chemat Ansamblul “Maria Tănase” să cânte împreună cu el pe fâşia graniţei de la Bechet, în spaţiu interzis accesului oricărui civil. Atunci, bulgarii s-au îngrozit văzând zaiafetul şi era cât pe-aci să se ajungă la un incident cu tămbălău.

Dar Tulitu a avut grijă să-şi asigure din vreme de partea lui bunăvoinţa providenţei. Din gologanii lui de vameş a înălţat în Bechet Biserica Sfinţii Petru şi Pavel. Şi ca să nu-i rămână investiţia spirituală neamortizată, lângă chipurile distinşilor domni apostoli amintiţi a aşezat propria lui mutră, întru aleasă şi repetată pomenire. (“Academia Caţavencu”, nr. 661/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu