BBC: „România înseamnă biserici și țigani”

duminică, august 25, 2013 11:43
Posted in category Mass-media

Vrem spitale, nu catedraleCe poate vedea, despre România, britanicul obișnuit, și nu numai, la BBC? Biserici și țigani. După 1989, asta a cultivat România: construcția de biserici, prin spălare de bani, precum banii infractorului George Becali, cel care își trimitea mafioții să mai amenințe niște bătrâni să-i vândă lui proprietățile, iar pe de altă parte poza in creștinul lu’ Pește, și promovarea țiganilor, mai ales la posturile securistului Dan ‘Felix’ Voiculescu, acolo unde țiganii Ștefan Mihalache, alias Connect-R, și Alex Velea (un urât) sunt vedetele postului.

Zilnic televizunile lui Felix prezintă, în procent de cel puțin 50%, țigăneli și țigani la ore de maximă audiență. Nu am zărit la Antene tradiții și obiceiuri românești, nici măcar de Revelion, dar tradiții și obiceiuri țigănești sunt tot timpul. Numai pentru asta securistul Dan voiculescu ar trebui jupuit, la propriu. Securist împuțit, nu mai țiganiza această țară! Au murit milioane de români, țărani și oameni simpli ce ascultau o doină sau o horă, nu manele cretine tiganesti, ca tu ‘Felix’, ordinar ce ești, să nu lași să moară tradițiile și obiceiurile neamului tău. Am tot respectul pentru unguri! Motivul: la ei în țară, țiganii nu mișcă. Nu sunt promovați precum țiganii de Dâmbovița. Bucureștiul a devenit cel mai tiganizat și infect oraș din România, nedemn de o capitală. Dacă ar fi după mine, aș muta capitala la Cluj sau la Iași (orașe mult mai curate și mai frumoase decât Bucureștiul, ‘Ferentariul’ României). Dar să trecem la cele două materiale despre BBC și România.

BBC: „La fiecare trei zile, o biserică este construită în România”

BBC World Service a difuzat sâmbătă seara un documentar, realizat de Tessa Dunlop, în care arată că Biserica Ortodoxă Română „absoarbe” milioane de la stat, deși economia țării este înstr-o situație proastă. Tessa Dunlop a venit pentru prima oară în România acum 20 de ani și este căsătorită cu un român, arată BBC.

„Mergeți prin fiecare orășel sau sat și veți vedea două sau trei biserici, multe din ele palate opulente, simbol al credinței într-una din cele mai religioase țări din lume”, se arată în reportajul postului britanic de știri.

Aproape peste tot în țară există simboluri și semne ale credintei, observă Tessa Dunlop. „România este una dintre cele mai sărace țări din UE. Salariul mediu este foarte scăzut. În ciuda acestui fapt, politicienii români au continuat să direcționeze sume mari de bani în construirea de noi biserici. Aceasta include și donatia a 11 hectare în centrul Bucureștiului și fonduri pentru construirea noii catedrale”, spune Tessa Dunlop.

În prezent, relația dintre stat și religie este avantajoasă pentru ambele părți, spune corespondentul BBC, citat de ziare.com. Nu se știe exact câți bani primește Biserica Ortodoxă în fiecare an de la stat. Anual, Guvernul român alocă un milion de euro pentru salariile preoților, însa Biserica mai primește milioane de euro și din alte surse, precum autoritățile locale sau diverse companii.

Reportaj BBC. „O tabără de imigranți români trăiește ca în Evul Mediu în centrul Londrei”

Postul britanic de televiziune BBC a prezentat un reportaj dintr-o tabără de romi din nord-vestul Londrei. Jurnaliștii britanici descriu condițiile greu de imaginat în care trăiesc oamenii aici.

Un fost teren de fotbal a fost transformat într-un oraș-fantomă de români- o comunitate care trăiește în condiții de nedescris și este diperată să își găsească un loc de muncă, scrie BBC.

Până la 50 de oameni trăiesc în tarabe improvizate, cu pungi de plastic pe acoperiș.

„Nu ar trebui să vă surprindă faptul că acest loc nu are apă potabilă sau electricitate”, relatează corespondentul BBC, Helen Drew.

Toți au sosit din România în urmă cu un an, în căutarea unui trai mai bun. Zona a fost catalogată de către autorităţile locale drept un focar de infecţie, iar oficialii fac eforturi să obţină din partea instanţei locale un ordin de evacuare a romilor.

Romii spun însă că vor pleca înapoi în România numai când vor reuşi să strângă bani suficienţi.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

12 Responses to “BBC: „România înseamnă biserici și țigani””

 1. Țiganii, mai înfiorători decât un viol says:

  iulie 19th, 2014 at 19:28

  […] BBC: România înseamnă biserici și țigani You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: havirna, tigani […]

 2. Desi credinta este serioasa si importanta, biserica este, uneori, de tot rasul says:

  septembrie 9th, 2014 at 16:52

  […] știri din domeniul religios ce merită atenție, mai ales că suntem în România, țara unde, conform BBC, predomină bisericile și țiganii. Din combinația celor două iese Evul Mediu perfect, cu […]

 3. Eșecul solidarității sociale de tip neocomunist | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2014 at 16:49

  […] BBC: România înseamnă biserici și țigani […]

 4. A saptea dimensiune | Blogul lui Fitziu says:

  martie 20th, 2015 at 1:32

  […] In viziunea BBC.Si deasemenea despre cum tiganizeaza Voiculescu tara. Continuare… […]

 5. Ortodocșii lu’ Pește | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:10

  […] BBC: România înseamnă biserici și țigani […]

 6. Fericitul, Vladimir Ghika, și licheaua, Ion Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:15

  […] BBC: România înseamnă biserici și țigani […]

 7. Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:21

  […] BBC: România înseamnă biserici și țigani […]

 8. Criminalul Ilici KGB Iliescu a batjocorit numele sfânt de român | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 7th, 2015 at 19:42

  […] BBC: România înseamnă biserici și țigani […]

 9. Înalții prelați ortodocși, de la turnătorii la Securitate de ieri la șpăgarii de azi | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 11th, 2015 at 14:55

  […] BBC: România înseamnă biserici și țigani […]

 10. Cum îi denigrează pe toți românii țiganul Mihai Giurgea | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 19:09

  […] BBC: România înseamnă biserici și țigani […]

 11. Sebastian Bârgău, coșmarul logicii și al limbii române | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 19:16

  […] BBC: România înseamnă biserici și țigani […]

 12. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (V) | A șaptea dimensiune says:

  august 6th, 2018 at 17:11

  […] BBC: „România înseamnă biserici și țigani” […]

Adauga un comentariu