Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu

duminică, octombrie 20, 2013 10:22
Posted in category Educatie, Mass-media

Icoane facatoare de minuniMotto: Ce interese au preoții în scandalul anti-Chevron din Pungești

Secretarul Primăriei Pungeşti, Constantin Chiriac, a declarat că miza reală a protopopului nu este siguranţa localnicilor, ci terenul de 2,5 hectare pe care o mănăstire din zonă l-a dat în folosinţă americanilor. “Acum vor să rezilieze contractul cu americanii, la cererea şefilor lor”, a afirmat reprezentantul autorităţii locale.

BOR: după gazele de șist, vrem să interzicem și laserul de la Măgurele

Imediat ce americanii de la Chevron au făcut un pas înapoi în problema gazelor de la Pungești, speriați ca de moarte de protestele conduse de un bărbat cu sarafan negru, mai marii BOR și-au fixat un nou target: laserul de la Măgurele. De data asta va fi aruncat în luptă nu un amărât de protopop moldovean, ci pe puțin un detașament de prea fericiți veniți de la Centru, din dealul Mitropoliei.

„Aia cu gazele a fost de pregătire, să vedem cum mobilizăm masele și ce know-how implementăm”, a declarat un înalt boss din BOR. „Acu` urmează bătălia cea mare, cu drăcia aia de laser. Atacăm pe toate planurile. Întâi pe plan științific și comercial. Am auzit că fizicienii vor să găsească cu laserul ăla particula lui Dumnezeu. N-are rost, o avem noi și putem s-o vindem oricui vrea. De obicei o comercializăm de Paști, sub formă de împărtășanie- bucata aia de franzelă numită „trupul lui Hristos”. Avem și sângele lui Hristos, vinul de împărtășanie. Avem tot. Și dacă nu avem, inventăm sau importăm, nu-i problemă. Deci de ce să băgăm un purcoi de bani într-un laser care urmează să găsească doar o particulă, când noi putem să dăm tot corpul lui Dumnezeu? Cu banii ăia putem să facem un lucru bun, a doua Catedrală; n-ar fi mișto ca fiecare cartier din București să aibă Catedrala sa a Neamului?”

„Dacă nici așa nu merge, amenințăm USL-ul că la anul nu mai iese niciun mort la vot.” „Să mă ia dracul”, a continuat marele prelat, „dacă mai mișcă vreo mortăciune când o zice Dragnea „scularea și-n pas vioi la urne”. Toți morții creștini, care-n Teleorman sunt majoritari, o să facă pe morții-n păpușoi la alegeri.”

S-ar părea că, sub presiunea argumentelor BOR, USL a decis deja să stopeze lucrările la complexul de la Măgurele. Pe fundațiile existente va fi ridicată o catedrală pentru Ilfov și zonele învecinate, iar laserul arvunit va fi montat astfel încât să deseneze o cruce imensă pe cer. Guvernul a aprobat de urgență un plan de modificare a rutelor aeriene, astfel încât toate avioanele care vin sau pleacă din București să treacă prin, pe dedesubt sau pe lângă crucea laser. Bineînțeles, plătind o taxă de cruce.

Alte „minuni marca BOR”

Preot de pușcărie, bișnițar de telefoane pentru deținuți

Preotul unei pușcării a fost prins de polițiști cu nu mai puțin de patru mobile sub sutană, pe care intenționa să le dea deținuților. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus reținerea preotului Octavian Bălan pentru 24 de ore, urmând să solicite magistraților emiterea unui mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Polițiștii și procurorii anticorupție l-au prins în flagrant pe Bălan, vineri dimineață, cu patru aparate disimulate în buzunarul sutanei, pe care urma să le introducă în închisoare, susțin anchetatorii. Preotul pusese la cale o afacere, încasând de la deținuți sume cuprinse între 200 și 500 de lei pentru un aparat funcțional, susțin surse judiciare. Asupra preotului s-a găsit în timpul flagrantului suma de 900 de lei, anchetatorii bănuind că banii au fost primiți de la rudele persoanelor private de libertate în schimbul telefoanelor.

Anchetatorii aveau informații despre ocupațiile din afara spovedaniei desfășurate de preot, bănuind și alți angajați ai penitenciarului, astfel că au făcut, vineri, controale în celulele deținuților, în capela bisericii din penitenciar, acasă la preotul Octavian Bălan și la locuințele unor agenți de penitenciar.
Potrivit informațiilor obținute de procurori, după ce le introducea în închisoare, preotul le dădea telefoanele deținuților fie la spovedanie, în capelă, ori într-o cameră de lângă infirmerie.

Dacă deținuții nu puteau veni la preot ca să ia telefoanele, acestea erau transmise prin câțiva gardieni.
Octavian Bălan este preot la Penitenciarul Bacău din anul 2000 și nu a avut niciodată probleme cu legea, iar ”deocamdată nimeni nu a fost informat despre reținerea acestuia” a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, preotul Constantin Gherasim. (Sursa: Curentul)

Preoți din Constanța, îmbătați, filmați cu prostituate și șantajați

Nepotul unui cunoscut preot din Constanța și un prieten de-al său, fost băiat de cor la Arhiepiscopia Tomisului, sunt cercetați de procurori pentru șantajarea unor preoți. Polițiștii susțin că tinerii ar fi îmbătat un purtător al sutanei, după care l-au filmat în ipostaze indecente în compania unei prostituate. Apoi au șantajat victima ca să nu publice înregistrarea. Preotul filmat, în vârstă de 35 de ani, a depus însă plângere în martie 2012, explicând că le-a dat șantajiștilor, în total, 15.000 de euro. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de începere a urmăririi penale pentru șantaj. Oamenii legii cred însă că au existat mai mulți preoți de la care au fost extorcate diferite sume de bani în acest mod, și desfășoară cercetări pentru identificarea acestora și probarea faptelor. Potrivit polițiștilor, în cursul anului trecut, cei doi tineri, în vârstă de 25 de ani și 28 de ani, absolvenți ai Facultății de Teologie din Constanța, au „ademenit” mai mulți preoți, convingându-i să țină pomenii sau sfeștanii într-o casă, iar apoi i-au momit cu băutură și sex. Unul din șantajiști a activat în Corala ”Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, până în august 2012, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei, iar celălalt nu are nici o legătură cu Eparhia Tomisului.”Fiind vorba de o anchetă în derulare a poliției, care cercetează o infracțiune deosebit de gravă, instituția noastră nu va face niciun fel de comentariu cu privire la aceasta. (…) Ne exprimăm speranța că Parchetul va face lumină în acest caz, iar vinovații vor fi pedepsiți. În funcție de evoluția dosarului cercetat, Arhiepiscopia va demara o anchetă disciplinară” susțin oficialii Bisericii. (Sursa: Curentul)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

11 Responses to “Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu”

 1. Cum este religia obligatorie, in viziunea unor directori de scoli | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 31st, 2015 at 15:07

  […] Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu […]

 2. Biserica Ortodoxă Română, una din aripile bogate ale USL | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:28

  […] Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu […]

 3. Episcopul Anton Durcovici, ucis de comuniști, beatificat de Vatican | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:35

  […] Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu […]

 4. Guvernul penal Ponta dă ordonanțe la tot cartieru’ | A șaptea dimensiune says:

  martie 28th, 2015 at 20:42

  […] Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu […]

 5. Atrocități comise în numele religiei | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 2nd, 2015 at 20:12

  […] Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu […]

 6. Ortodoxism + comunism = love(le) | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 2nd, 2015 at 20:19

  […] Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu […]

 7. Papa Francisc: Biserica nu mai crede in Iad | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 15th, 2015 at 20:28

  […] Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu […]

 8. De ce BOR nu are dreptul moral de a indoctrina religios copiii din Romania | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 25th, 2015 at 13:56

  […] Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu […]

 9. Comisia de la Veneția: DNA este foarte apreciat în Europa | A șaptea dimensiune says:

  iulie 15th, 2016 at 16:54

  […] Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu […]

 10. Copiii și câinii vagabonzi sunt tot ai noștri | A șaptea dimensiune says:

  iulie 15th, 2016 at 18:07

  […] Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu […]

 11. Biserica Ortodoxă Română (BOR), o anexă a Securităţii comuniste, înainte de 1989 | A șaptea dimensiune says:

  februarie 3rd, 2019 at 16:58

  […] Biserica Ortodoxă Română, legătura României cu Evul Mediu […]

Adauga un comentariu