Ca în orice ţară medievală care se respectă, în România, armata linge moaştele bisericii

sâmbătă, august 14, 2021 13:52
Posted in category Mass-media

ReligieTitlul este o metaforă, totuşi. Da’ am zis că sună ceva mai bine decât limba de lemn a popilor lacomi, corupţi, avuţi şi chiar criminali, uneori. Înainte de a vedea cum armata română “lingea moaştele bisericii”, prin 2004 se întâmpla asta, iată un citat edificator privind frăţia interlopilor din politică cu interlopii în sutane.

Tudorel Urian (pe Facebook): “Olivier Faure, prim-secretarul Partidului Socialist Francez a anunțat astăzi (în urmă cu nişte ani – n.m.), înainte de depunerea proiectului legislativ împotriva separatismului că „ADN-ul stângii este apărarea laicității”. Dr. Ponta, Ciolacu voi ce sunteți? Dreapta? Extrema dreaptă?”

Şi încă o zicere, culeasă tot de pe Facebook, dar de dată mai recentă.

Raul Gheba: “Preotul Francisc Doboş, o nouă ironie la adresa lui Barna: „De unde ştie că are băiat?! Poate fi orice, conform noilor interpretări ale convenţiilor sociale”.
Lucrurile astea se pot verifica cu un test simplu. Îl pui pe ăla micu langa un preot catolic si daca popa se excita e băiat.”

Şi un citat dintr-un articol apărut în urmă cu câteva luni.

“Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a declarat că i-a cerut (încă din anul 2017) Papei Francisc să vină în Canada și să-și ceară scuze pentru rolul pe care Biserica Catolică le-a avut în atrocitățile comise împotriva copiilor indigeni în cadrul sistemului de școli rezidențiale din această țară, după ce aproape 1.000 de cadavre au fost descoperite în gropi comune pe locurile în care se aflau acele unități de învățământ.

Autoritățile califică sistemul impus de acele instituții educaționale drept ”genocid cultural”

Aproape 150.000 de copii indigeni au fost trimiși la internatele finanțate de guvern și conduse de biserici, care au fost înființate în secolul al XIX-lea și care au funcționat până la sfârșitul anilor ’90. Mulți copii au fost separați cu forța de familiile lor pentru a fi plasați în astfel de școli.

Comisia pentru Adevăr și Reconciliere din Canada a declarat într-un raport din 2015 că mulți dintre elevi au fost supuși abuzurilor fizice și sexuale, nefiindu-le permis să vorbească în limba lor sau să practice tradițiile. Potrivit raportului, școlile au comis ”genocid cultural” prin neglijarea copiilor. Comisia a identificat mai mult de 3.000 de elevi care au murit în școli, o rată care a fost mult mai mare față de cea pentru copiii non-indigeni. Oficialii spun că numărul total de copii care au murit sau au dispărut în aceste școli s-ar putea să nu fie niciodată cunoscut.

Școala rezidențială indigenă medievală a fost fondată în anii 1890 de misionari catolici. Guvernul federal a început să finanțeze școala în 1901 și a preluat administrația în 1969, înainte de a o preda Organizației ”The Cowessess First Nation” în 1987. Organizația a primit o subvenție federală pentru a aduce o echipă care să se ocupe de detectarea subterană. Planificarea proiectului a început în urmă cu doi ani, dar a fost amânată până acum câteva săptămâni din cauza pandemie. ”Durerea este reală, durerea este acolo și durerea nu a dispărut. Pe măsură ce ne vindecăm, fiecare cetățean Cowessess are un membru al familiei în acel mormânt. Durerea continuă mai ales știind că sunt multe morminte nemarcate”, a declarat directorul organizației.

Washington Post scrie că aceștia au murit cel mai des din cauza bolilor care se răspândesc rapid în condiții de viață insalubre, dar și în accidente și în incendii. Pentru a economisi bani, autoritățile îngropau adesea cadavrele în curțile școlilor sau în apropierea lor.

Constatările au reaprins apelurile pentru a-i trage la răspundere pe vinovați, în special entitățile catolice care conduceau majoritatea școlilor. De asemenea, se cere distrugerea monumentelor dedicate liderilor canadieni care au înființat sistemul de școli rezidențiale. Vaticanul a fost supus presiunilor supraviețuitorilor școlilor rezidențiale, dar și celor venite de la Justin Trudeau. Premierul Canadei a făcut un apel personal către Papa Francisc în 2017 pentru a-și cere scuze în numele Bisericii. Suveranul Pontif nu a reacționat. În schimb, liderii Bisericilor Unite și Anglicane din Canada, și-au cerut scuze.”

Şi să vedem, totuşi, ce făcea falnica armată română în 2004, în plină dictatură a baronilor PSD, în frunte cu Naşul mafiei PSD-iste din acea perioadă, puşcăriaşul Adrian Năstase.

Piloţii armatei se antrenează în turla bisericii

Nici prin gând nu ne-ar fi trecut că nu doar activitatea umană dăunează naturiii, ci şi activitatea călugărului. Dar ce se întâmplă zilele acestea (august 2004 – n.m.) în Ceahlău ne convinge că probabil şi în rai, odată ajunşi, călugării noştri precis se apucă şi defrişează, sapă, fac rost de cuie, înalţă nişte mănăstiri şi convertesc câţiva îngeri laici.

Vă spuneam săptămâna trecută că Mitropolia Bucovinei şi a Moldovei s-a apucat să îşi întindă proprietatea pe vârful Ceahlăului, fără nicio aprobare din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

În acest scop au fost închiriate două elicoptere de la unitatea de aviaţie din Bacău, care transportă zilnic materiale de jos, de la Mănăstirea Durău.

Pentru săptămâna aceasta, avem niscai noutăţi: pentru activităţi comerciale, armate îşi închiriază elicopterele la preţul de 1600 de dolari ora de zbor. Ei bine, pentru că e vorba de Biserica noastră străbună, Statul Major al Armatei de la Bucureşti a decis să îi lase elicopterele mai ieftin, respectiv gratis.

Biroul de presă al Armatei a şi argumentat această decizie: piloţii trebuiau oricum să se antreneze. Cu alte cuvinte, de ce să nu facă şi ceva pentru comunitate, dacă tot călăresc elicopterele alea?

O altă noutate ar fi că a fost depistat vinovatul pentru senzaţia Bisericii că poate să facă ceva acolo. Vinovatul e Primăria Ceahlău, care a oferit 20.000 de metri pătraţi Mitropoliei pe vârful muntelui, cu titlu gratuit, pentru construcţiile care vor apărea. Deşi instituţia care administrează zona e Academia Română.

Probabil că la baza deciziei primarului (din 2004; probabil PSD – n.m.) Constantin Şchiopu a stat ideea că, dacă oamenii rămân fără case în vale, de la inundaţii, nu trebuie să ai o cameră să le oferi sus, pe vârful muntelui, ălora care vor să se călugărească? Trebuie. (“Academia Caţavencu”, nr. 662/2004)

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu