Cadoul magnific de sub brad

duminică, noiembrie 19, 2017 18:42
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniDe cate ori calatorim in strainatate, sotul meu este cel care comunica in engleza pentru amandoi. Imi este o frica teribila cand el se duce la baie, iar ospatarul vine la masa noastra sa ne aduca sau sa ne spuna ceva. Pentru toate intrebarile si cuvintele sale am o varianta de raspuns: ”Thank you! Thank you! Thank you!” Par un magnetofon caruia i s-a incurcat sau tocit banda.

Vazand cu cine are de-a face, ospatarul se indeparteaza razand.

– Sa nu ma mai lasi singura niciodata, in tara straina, ii spun!

El rade si imi explica faptul ca nu ma poate lua la baie. Sa admitem ca m-as ridica si eu de la masa si as merge in toaleta femeilor. Si acolo as putea fi intrebata ceva, la care as raspunde invariabil: „Thank you! Thank you!”

– Admite si tu, draga mea, ca ai nevoie de cursuri engleza adulti.
Lasa incapatanarea, te rog!

Stiu ca omul care ma iubeste mai mult decat propria lui viata imi vrea binele, dar nu mai am chef de scoala. Iata ce ma retine.

  • Trebuie sa marturisesc cu sinceritatea ca am avut multi profesori pedanti, plini de ei si prea putini iubitori si intelegatori. Din cauza aceasta abia am asteptat sa termin scoala, asa ca nu sunt pregatita sufleteste sa reiau calvarul. Sa vad privirea aceea aruncata cu dusmanie si subinteles pe sub ochelari sau pe deasupra lor, nu mai rezist!
  • Nu mai am capacitatea de a retine din adolescenta, iar orgoliul este in crestere. ”Retin greu si uit repede”, cum ne place noua sa glumim si ma supar cand imi spune altul acest lucru.
  • Ar reprezenta o tortura sa invat engleza si sa o uit iar paste cateva luni.

– Cu Englishconnection.ro nu va fi ca la scoala, imi spune cel care se pricepe sa-mi citeasca gandurile de parca ar fi vrajitor! Au peste 30 de ani de experienta si nenumarate rezultate de exceptie la examenele de limbi straine. Isi ajusteaza cursurile nevoilor, timpului liber si obiectivelor cursantilor. Se pregatesc cu cei mai buni profesori in aceasta institutie copii, adulti, tineri, batrani si companii interesate sa-si imbunatateasca permanent comunicarea in limbi straine. Profesorii nativi de limba engleza vor corecta greselile de pronuntie sau de accent din faza incipienta, astfel ca vei vorbi ca si cum ai fost nascuta si crescuta la Londra.

”Thank you! Thank you! Thank you!” imi vine sa-i repet razand papagaliceste. Comunicare monolexicala demna de toata mila, iar el imi garanteaza ca voi vorbi ca nativii!!!

”Iti multumesc, Doamne, ca mi-ai dat un sot atat de bun!”

Ei, Craciunul il facem acasa fiindca niciunde sufletul meu nu gaseste mai multa implinire ca aici! Ascultam colinde, privim cu ochi de copii eterni cum ninge si zapada imbraca zarea, iar noi ne avem unul pe celalalt in noptile lungi si racoroase.Savuram o cana cu vin, bem o cafea si ne ghicim gandurile in zatul neimplinirilor. Iar el, fin psiholog si cel mai iubitor sot din lume, mi-a pus sub brad cursuri de engleza pentru adulti!

„Thank you! Thank Yyou! Thank you, my lord!”

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu