România (a)normală – ţara corupţiei bine făcute

joi, decembrie 2, 2021 7:45

PSD = ciuma rosie = cancerul RomanieiUn exemplu din 2004, din anii în care PSD = ciuma roşie asigura trecerea ţării lor (a PSD-iştilor, evident, doar România nu este a românilor care muncesc şi plătesc lunar taxe şi impozite) la stadiul de ţară bananieră, comparabilă cu Columbia lui Pablo Escobar, din anii ’80 ai secolului trecut (Columbia este o ţară din America de Sud – precizare pentru electoratul incult şi imbecil al PSD, electorat format din indivizi care n-au învăţat niciodată la şcoală, în cei 5, 6, 7 sau 8 ani de şcoală, în care s-au chinuit să adoarmă pe la ore, asta dacă mai ajungeau şi pe la orele de curs).

Vămii Române îi cam iese Borşul pe nas

După ani de scandaluri de presă, Ionel Blănculescu (ministru în guvernul mafiotului PSD-ist Adrian Năstase – n.m.) l-a destituit pe şeful (din 2004 – n.m.) Direcţiei Regionale Vamale Oradea, Călin Vesa. Despre acest Călin ştia tot satul că e prieten la cataramă cu Fratelii italieni transportatori aciuaţi prin Borş, cu care se mai vânătorea sau se mai motociclea (deh, aveau motoare scumpe!) prin judeţ.

Nişte paşapoarte expirate ne-au explicat însă că nu acestea au fost motivele destituirii lui, ci altele mult mai grave, puţind de la o poştă a euro de calitate. Nominalizat în Armaghedonul Drogurilor ca protector al traficanţilor şi chiar consumator, Vesa a ajuns dependent de un volum mare de datorii vamale neîncasate (îi scutea pe agenţii economici contra “sfintei zecimi”, ca să nu mai vorbim de încheierea de acte constatatoare după 2-4 ani de la data emiterii declaraţiilor vamale de tranzit sau de operaţiuni de vămuire efectuate fără prezenţa în vamă a marfurilor.

La ce brambureală şi corupţie era prin Vama Borş, ajunseseră şoferii de TIR să completeze ei înşişi documentele statului, mai ales că unii ştiau chiar şi parolele de acces de la computerele inspectorilor vamali!

N-ar strica însă ca Blănculescu să caute în ograda UM 0962 (fosta Doi ş’un Sfert) şi niscaiva dosare (trei la număr) cu care l-ar putea trimite liniştit în concediu de reeducare pe Vesa. (“Academia Caţavencu”, nr. 664/2004)

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu