Cum furau baronii PSD banii destinaţi construirii de şosele şi spitale

marți, octombrie 5, 2021 7:43

Marian OprisanMarian Oprişan, croitoraşul cel viteaz: 4 miliarde dintr-o lovitură

Marian Oprişan – omul politic, nu manechinul – a mai dat o gaură (în 2004 – n.m.) în materialul Provinciei Europene Vrancea.

Mai exact, în bugetul Consiliului Judeţean, de unde preşedintele (adică hoţul de portofele Marian Oprişan – n.m.) a scos dintr-o mişcare scurtă , ce aduce aminte de munca de pe vremuri din preajma unor foarfece de mare precizie, o sumă de 4 miliarde lei (vechi, la valoarea din 2004 – n.m.), bani necesari renovării unui sediu PSD din Focşani.

Este vorba de cuibul din Republicii 13, iar Oprişan s-a străduit să convingă prostimea că la mijloc, între proiectul său şi destinaţia mălaiului, se găseşte, evident, doar destinul. Şi că între mâna acestui destin care a făcut ca acolo să vieţuiască exact PSD-ul şi braţul lung al maşinii de vot care a aprobat proiectul cu cele 4 miliarde nu este nici o legătură, cât de fragilă.

Întâmplarea face ca în jurul respectivului imobil să se petreacă în ultima vreme (în 2004 – n.m.) o oarece agitaţie ce miroase strident a interese de partid. Recent (în 2004 – n.m.), casa în care se găseşte sediul PSD a fost ejectată, fără ca multă lume să se prindă, de pe lista cu monumente de arhitectură a Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Vrancea.

Consiliul Judeţean încercase o dată, fără succes, să înhaţe un împrumut de 100 de miliarde (lei vechi, la valoarea din 2004 – n.m.) pentru modernizarea drumurilor şi a sediului PSD. Iată însă că, până la urmă, finanţarea cu renovarea s-a rezolvat, ceva mai simplu decât problemele alea din manualul de la şcoala de tractorişti prin care a trecut baronul vrâncean.

Cu drumurile, problema a rămas în pom, fiind rezolvat doar drumul pe care va merge PSD-ul când va veni vremea să-şi cumpere sediul renovat pe bani publici. (“Academia Caţavencu”, nr. 663/2004)

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu