La ciuma roşie, schimbarea la faţă a fost, este şi va fi schimbarea (pe) la spate

vineri, octombrie 8, 2021 6:41

PSD = ciuma rosieMotto: “PSD nu este un partid comunist, nici un partid socialist și, cu atât mai puțin, un partid social democrat. PSD este o mafie camuflată în partid a cărei singură „ideologie“ este lăcomia, a cărei pragmatică e furtul și a cărei grijă, pentru dobândirea impunității, e acapararea justiției. (…) Când comunismul s-a prăbușit în celelalte țări din Estul Europei, a pierit balaurul, nu a căzut doar unul dintre capetele lui. La noi, în schimb, balaurul s-a metamorfozat.” (Gabriel Liiceanu)

Bun, asta spunea marele filozof şi intelectual al culturii române, Gabriel Liiceanu. La cele de mai sus mi-aş permite să aduc o completare. Aşa o fi, PSD = ciuma roşie = mafia nu este un partid comunist, deşi are multe dintre apucăturile criminale ale bolşevicilor, dar cu siguranţă este un apărătoir al foştilor securişti şi comunişti, promovaţi de ciuma roşie în toate structurile statutului român, cică democratic, după decembrie 1989. Un argument în acest sens îl constituie şi scurta însemnare din 2004, legată de listele electorale din judeţul Iaşi ale PSD, însemnare apărută în presa vremii. Haideţi să vedem cum promova ciuma roşie toate rebuturile ceauşiste în Parlamentul României.

Schimbarea la faţă e schimbarea (pe) la spate

Anunţata (în 2004 – n.m.) democratizare a alcătuirii listelor pentru Senat şi Cameră s-a dovedit deocamdată doar praf în ochii cui pune botul.

Păi, ia spuneţi, cum s-ar putea schimba ceva într-un partid clientelar şi, în majoritatea lui, constituit pe cârdăşia în corupţie?

Să vedem la Iaşi, de pildă. E candidatul Răzvan Theodorescu, lancea roşie a dinozaurilor culturnici comunişti de tip D.R. Popescu, Dinu Săraru, Adrian Păunescu sau Eugen Simion, împreună cu toate găştile pe care sus-pomeniţii le alimentează.

E Ion Solcanu, baronetul local preocupat mai mult de barbişon, de propria vilă şi de afacerile lui fii-su, Bogdănel.

E Rusu Banu, fosila agriculturii socialiste, un Trahanache incult ajuns de râsul ţării.

E Adrian Ionel, parlamentar de care nimeni n-a auzit, doar presa locală dându-i în vileag câte o afacere mai dubioasă.

E Traian Dobre, alt politruc anost şi fără iniţiativă, sunt relicvele Valer Dorneanu (viitorul personaj horror din anii 2010, ajuns în acei ani preşedintele CCR = sluga PSD – n.m.) şi Valentin Soroceanu, în fine, toată clica vestită a PSD-ului de azi, de ieri şi de totdeauna.

Mai tinerilor din partid, care tânjeau şi ei la liste, Solcanu le-a spus-o direct: “ciuciu”. Încât rămânem la părerea că la Iaşi schimbarea la faţă a PSD-ului se dovedeşte a fis, să nu scuze domnul Adrian Năstase (mafiotul ajuns premier al României în acea perioadă – n.m.), o schimbare pe la spate. (“Academia Caţavencu”, nr. 663/2004)

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu