Când fiul, PSD, îşi depăşeşte tatăl, PCR, în ilegalităţi

duminică, mai 17, 2020 9:35

PSDPentru cei mai tineri, acronimul PCR semnifică Partidul Comunist Român, iar urmaşul PCR este, evident, Partidul Social Democrat (PSD).

Dâmboviţa s-a pierdut în apele tulburi ale Puterii PSD-iste

În 1996, în an electoral, PDSR-ul (PSD-ul de astăzi) se grăbea să facă privatizări pe ultima sută, până la alegeri.

La viteza pe care au luat-o în privatizări au reuşit să doboare câteva recorduri. Printre acestea se remarcă epocala privatizare a Societăţii Comerciale Dâmboviţa, de pe Splaiul Unirii , nr.96.

În primul rând, în cazul ei, statul PSD-ist a reuşit performanţa de a se declara proprietarul societăţii, fapt pe care nici măcar statul comunist nu îndrăznise să-l facă, confiscând-o fără titlu de proprietate.

Apoi, s-au încălcat pe rând legile 58/1991, 55/1995, Ordonanţa de Urgenţă nr. 39/1995, care prevedeau procedura de privatizare.

Licitaţia de privatizare a fost formală, o acţiune fiind evaluată la minimum 25.000 lei (vechi – n.m.), deşi expertiza contabilă stabilise o valoare a acţiunii de 1.400.000 lei (vechi – n.m.).

În plus, procesul-verbal al licitaţiei poartă data de 11.04.1996, contractul de vânzare-cumpărare s-a încheiat peste 19 zile, iar plata s-a făcut la 4 luni de la contract, încălcându-se normele metodologice ale legilor pentru privatizare.

Nici instanţele nu au avut curajul să constate ceea ce era evident, anume că privatizarea SC Dâmboviţa este ilegală, întrucât ce e făcut cu girul Puterii e mai presus de lege.

La asemenea rezultate, merită să declarăm PDSR-ul (alias PSD) deasupra PCR-ului la proba încălcării dreptului la proprietate şi a legilor care o consfinţesc. (“Academia Caţavencu”, nr. 648/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu