Ce căuta România în lume? (III)

sâmbătă, decembrie 2, 2023 19:14
Posted in category Mass-media

CTP despre calificarea naţionale de fotbal a României la Campionatul European

Ianuarie 2005, România în presa internaţională

Ştim de la France Presse că Hyparlo este noul proprietar al celor patru magazine Carrefour din România, iar până în 2006 se vor deschide alte patru hypermaket-uri, să moară de ciudă şi de mizerie buticarii. Nişte răzbunători şi francezii ăştia, vor să ne demonstreze că nu putem noi fura din câte magazine sunt ei în stare să deschidă.

Revista Forbes îşi informează cititorii amatori de ştiri fără importanţă despre recentul recall a 15.000 de Logan-uri fabricate în România. Dacă achiziţionarea unei maşini noi cu o mulţime de defecte era ceva cu care românii erau obişnuiţi, rechemarea unui lot de maşini pentru reparaţii gratis este ceva nou şi, evident, suspect. Eu cred că vor să scoata cricurile bune de la populaţie şi să dea din cele ieftine, care nu pot ridica nici o basculantă de 7 tone, şi să ne schimbe calculatorul pentru injecţie cu un ceas cu şapte melodii cu aprindere prin scânteie.

În ziarul grecesc Reporter am citit că bulgarii vor să dea anul ăsta (în 2005 – n.m.) îngheţată la tot cartierul carpato-danubiano-pontic. După ce că ne-au făcut viaţa dulce cu murături şi meciuri de fotbal, vecinii de la sud vor să ne servească aşadar şi desert de îngheţătă, că le-or fi îngheţat castraveciorii prin sere şi altă întrebuinţare nu i-a dus mintea să le dea.

Nici nu vom cânta de trei ori „La mulţi ani, băi, Lae” de ziua dictatorului (aluzie la 26 ianuarie, ziua de naştere a dictatorului comunist criminal Nicolae Ceauşescu – n.m.), şi 100 de militari români vor pleca cu raniţa-n spate şi frica-n bocanci în Irak, să păzească urnele şi secţiile de votare, scrie Washington Times. Două rânduri mai jos, se spune ca ştirea este foarte bună pentru Bush (fost preşedinte al SUA în perioada 2000-2008, n.m.), în condiţiile în care o mulţime de alte ţări nu ştiu cum să facă să-şi scoată trupele de acolo. Aşa ne stă nouă bine, mereu contra tsunami-ului, inverşi, inimitabili. Bine totuşi că ni se cere doar să asistăm la votare, că noi la asta ne pricepem cel mai bine. Dacă mai era PSD-ul la putere, trimiteam şi o divizie de blindate pentru turismul electoral irakian.

Agenţia spaniole de ştiri EFE informează că, în România, anul trecut (în 2004 – n.m.), 4.000 de nou născuţi au fost abandonaţi în spitale de părinţi. Ştirile din România cu şi despre copii sunt mereu negative în presa străină. Dacă facem copii, nu-i bine că-i abandonăm sau suntem deja prea bătrâni, dacă nu-i facem, e rău, din cauză de avorturi. Sau: dacă-i facem, îi creştem şi îi trimitem la şcoli în Franţa şi Anglia, să facă un ban, nu-i bine, că-i exploatăm; dar dacă nu-i facem şi ne băgăm organul reproducător în ea de muncă, iar nu-i bine, că suntem leneşi şi onanişti. Să nu vă amintim noi câţi copii ne-aţi îmbolnăvit de diabet cu ciocolatele voastre, perverşilor!

Potrivit ziarului berlinez Morgenpost, orfanii şi aurolacii din Bucureşti vor cânta în trenuri noi începând cu 2006, în urma unui contract în valoare de 144 de milioane de dolari, semnat între Metrorex şi Bombardier Transportation. Vagoanele vor fi fabricate în Germania, motoarele în Suedia, iar produsul final va fi asamblat la Craiova. Deoarece pe vagoane nemţii vor pune etichetele cu „Made în Germany”, iar motoarele vor fi inscripţionate „Made in Sweden”, ne aşteptăm ca oltenii să-şi pună şi ei un însemn, ceva. Cel mai probabil va fi o tăbliţă cu „Muie Gigi Neţoiu!”. („Academia Caţavencu”, nr. 684/2005)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu