Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XVIII)

duminică, februarie 24, 2019 10:05
Posted in category Mass-media

Religie versus stiintaÎn gucci guccilor, amin

De când coana preoteasă a băgat cablu şi prinde Fashion TV, popii din parohia doljeană Căciulăteşti s-au gândit că n-ar fi rău să se inspire din imaginile TV atunci când pictează biserica. Aşa că trupul omenesc pictat în biserică arată atât de frumos îmbrăcat în rasă Armani şi cu pantofi Gucci. Chiloţii Botezatu de dedesubt nu se văd, dar nădăjduim că, odată cu trecerea timpului şi cu ştergerea primului strat de vopsea, se vor arăta şi ei. Frescele din noua biserică a satului (nouă în 2003 – n.m.) sunt atât de moderne, că enoriaşii umplu lăcaşul până la refuz – atrase de faptul că sfântul Petru aduce cam mult cu Chino de la Chippendales. Avem totuşi speranţa că lucrurile nu vor degenera până într-acolo încât cutia milei să-şi schimbe înfăţişarea într-un obiect intim cu jartieră.

Şi nu ne accesa pe noi în ispită

Enoriaşii plecaţi la biserică pe încurcatele căi ale Internetului pot avea surpriza să greşească adresa şi să nimerească la www.bisericaromana.com. Parohie ce ne prea are nici în clin, nici în anteriu cu BOR-ul nostru cel de toate zilele. Înălţat probabil de nişte diasporeni, edificiul pomenit mai sus îţi asigură legături cu posturi de radio specializate în manele, cu un salon de coafură şi, în sfârşit, cu o cutie specială pentru anunţuri personale, unde am găsit oferte pentru linii erotice! Şi probabil dacă insişti poţi nimeri la o cameră de spovedanie, la o îmormântare în mijlocul site-ului sau la o slujbă de botez online. Iar dacă nu eşti acasă de Bobotează (când vine popa cu busuiocul), laşi calculatorul deschis şi zece parai pe tastatură. (“Academia Caţavencu”, nr. 587/2003)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XVIII)”

  1. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XIX) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 14th, 2019 at 15:11

    […] Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (XVIII) […]

Adauga un comentariu