Cele mai bune 3 ţări în care este bine să ai o maşină electrică

joi, decembrie 1, 2022 7:48

Masini electrice

Dacă nu se întâmplă vreo catastrofă, viitorul aparţine maşinilor electrice. Tot mai multe companii se orientează spre producţia de maşini electrice. Şi tot mai multe ţări fac eforturi, creează infrastructura necesară, pentru ca piaţa să absoarbă mai uşor maşinile electrice.

Dar care sunt cele mai bune ţări în care este bine să ai o maşină electrică? Ei bine, aşa cum arată situaţia astăzi, cele mai bune ţări din acest punct de vedere sunt următoarele:

Norvegia

Norvegia a implementat stimulente la cumpărarea de maşini electrice, adică scutiri de taxe şi TVA, încă din anii 1990. Datorită acestor măsuri, maşinile electrice devin mai atractive în ceea ce priveşte preţul de achiziţie (în mod obişnuit mai ridicat decât al maşinilor clasice), ceea ce a determinat creşterea vânzărilor de maşini electrice nepoluante.

Tot în Novegia au fost reduse taxele plătite pentru maşinile electrice, în comparaţie cu taxele pe maşinile normale. Mai mult, norvegienii au costruit şi feriboturi electrice, iar acestea au aceleaşi facilităţi financiare.

Statele Unite ale Americii (SUA)

SUA oferă multe facilităţi pentru deţinătorii de maşini electrice, începând cu infrastructura sa uriaşă de încărcare, astfel încât cineva poate călători fără probleme între coasta de este şi cea de vest a SUA, folosind încărcătoare publice pe toată durata călătoriei.

De asemenea, Guvernul SUA acordă facilităţi de până la 7.500 de dolari celor care achiziţionează o maşină electrică.

Olanda

Guvernul olandez oferă diverse stimulente pentru consumatorii care se gândesc să cumpere un vehicul electric. În 2022, toţi cei care au cumpărat o maşină electrică au beneficiat de o subvenţie de 3.350 de euro. De asemenea, în cazul achiziţionării unei maşini electrice second-hand se acordă o subvenţie de 2.000 de euro.

Olanda este pe primul loc în topul ţărilor europene în privinţa punctelor de încărcare a maşinilor electrice, având peste 90.000 de asemenea încărcătoare. Germania, de exemplu, are aproximativ 59.000 încărcătoare pentru maşinile electrice, iar Franţa are aproximativ 37.000 de încărcătoare.

Deținerea unei maşini electrice în oricare dintre aceste țări este o experiență grozavă, datorită infrastructurii masive de încărcare și a stimulentelor sponsorizate de guvern pentru achizițiile de vehicule electrice.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu