Camioanele autonome masive de la Einride au fost aprobate pentru drumurile din SUA

duminică, iunie 26, 2022 18:25

Camion autonom Einride
Einride, startup-ul suedez de vehicule autonome, este gata să-și lanseze masivele maşini cu conducere autonomă pe drumurile publice din SUA mai târziu în acest an. În urma unui comunicat de presă de astăzi, compania a confirmat că a primit aprobarea de la National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) pentru a-și opera flota.

Camioanele „Pod” create special de companie, cunoscute și sub denumirea de Autonomous Electric Transport (AET), vor începe să conducă autonom pe drumurile publice, dar vor avea totuși un șofer de la distanță gata să preia controlul în orice moment.

Einride vrea să electrifice și să automatizeze industria de transport de marfă și, după cum puteți vedea din imaginea de mai sus, vehiculul său nici măcar nu are loc pentru un șofer uman. Nu există o cabină tradițională în aceste camioane; în schimb, totul este autonom.

Pentru a asigura siguranța pe drumuri, un operator de la distanță va monitoriza vehiculul în orice moment. Dacă un operator uman trebuie să intervină, un astfel de operator este mereu disponibil. Iată ce a avut de spus fondatorul și CEO-ul Einride, Robert Falck:

„Alte companii modernizează camioanele existente pentru a deveni autonome, dar noi facem invers. Construim un nou mod de a face transport autonom de la zero, ceea ce are ca rezultat acest nou tip de design și de funcționalitate a vehiculului.”

CEO-ul a continuat menționând că acesta este un nou tip de vehicul care nu a mai fost văzut până acum pe drumurile din SUA, marcând o piatră de hotar majoră pentru companie și pentru industria de transport de marfă în general. CEO-ul Robert Falck a spus că tehnologia din spatele camionului său Pod va revoluționa transportul, creând în același timp mii de locuri de muncă.

Nu este un secret pentru nimeni că industria de camioane s-a confruntat cu cota sa de deficit de angajați, așa că aceasta ar putea fi o soluție majoră. Cu toate acestea, nu suntem siguri cum va crea mii de locuri de muncă atunci când șoferii de camion nu mai sunt necesari.

Programul pilot va ajunge pe drumurile publice din SUA mai târziu în acest an, în parteneriat cu GE Appliances și va interacționa cu traficul obișnuit pentru a colecta date din lumea reală. Einride spune că compania a instruit operatori în Texas, în așteptarea momentului în care camioanele sale autonome vor ieşi pe străzi.

Cruise și Waymo de la GM operează mașini taxi fără șofer în California, iar alte orașe vor veni în curând. Acestea fiind spuse, acestea circulă doar pe străzile selectate în anumite momente ale zilei și cu viteză mică. Semicamionetele autonome Einride vor merge probabil pe autostrăzi cu viteze mai mari. Cu toate acestea, Einride a spus că aprobarea permite vehiculului să circule doar în locații și ore stabilite, așa că va trebui să așteptăm și să vedem.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu