Cele mai bune 7 alternative gratuite la Skype

sâmbătă, iunie 6, 2020 7:30
Posted in category IT

Google HangoutsEste posibil să fi făcut un apel video cu Skype cel puțin o dată. Dar doar pentru că Skype este atât de popular nu înseamnă că este cel mai bun. Indiferent dacă nu îți place Skype sau nu, îl poți folosi din anumite motive, dar există şi alternative la Skype ce merită încercate.

Ar trebui să evitați Skype?

Microsoft oferă două versiuni ale Skype pentru Windows 10: o aplicație desktop tradițională și o aplicație Store. Ele sunt puțin diferite, dar pentru majoritatea oamenilor aplicația Store funcționează bine. În plus, se actualizează automat prin intermediul magazinului Microsoft, ceea ce o ajută să-şi protejeze securitatea. Dacă doriți să folosiți Skype fără să instalați nimic, puteți utiliza versiunea web a Skype.

În 2018, un cercetător a descoperit un defect în versiunea desktop a Skype, care ar putea permite actorilor nocivi să abuzeze de mecanismul de actualizare Skype și să preia computerul. Microsoft a rezolvat problema, dar ilustrează că Skype și alte instrumente video nu sunt rezistente la anumite atacuri cibernetice.

Skype este o aplicaţie relativ solidă din punct de vedere al securităţii, deci nu reprezintă un risc extrem de securitate. Dar este bine să știți ce alternative sunt disponibile.

1. Google Hangouts este o alternativă populară la Skype. Hangouts poate face aproape tot ce vă permite Skype. Căutați pe cineva folosind adresa de e-mail sau numărul de telefon și puteți începe să discutați cu el (sau ea) prin intermediul textului, al unui apel audio sau al unui chat video. Puteți adăuga grupuri de maximum 10 persoane, iar contactele dvs. Google sunt adăugate și organizate automat.

Utilizând Hangouts, puteți chiar să efectuați apeluri telefonice la numere de telefoane mobile sau fixe. Acestea sunt aproape întotdeauna gratuite în SUA și Canada, dar variază în alte țări.

În general, dacă aveți o mulțime de prieteni care nu sunt utilizatori Apple, aceasta este o alegere excelentă pentru prima opţiune de messenger. Singura problemă potențială cu Hangouts este aceea că nu oferă o aplicație desktop oficială. Va trebui să utilizați extensia Chrome Hangouts dacă nu doriți să vizitați pagina principală web. Dacă nu vă place acest lucru, încercați să utilizați un serviciu de messenger alternativ, precum Franz, care vă permite să accesați Hangouts și alte servicii web într-o singură aplicaţie (fereastră). YakYak este o altă aplicaţie pentru terți pentru Hangouts.

Rețineți că Google intenționează, de asemenea, să împartă Hangouts în două servicii separate, Chat și Meet. Versiunea pentru firme a trecut deja la acestea, în timp ce versiunea pentru consumatorii obişnuiţi se va schimba „după iunie 2020.”

2. LINE este un alt serviciu (aplicaţie) de messenger care vă permite să comunicaţi cu ușurință cu prietenii. În afară de Windows, este disponibil și pentru macOS, iOS și Android. Serviciul oferă apeluri video gratuite, apeluri vocale și mesagerie text pentru grupuri.

LINE are un set bun de funcții și merită încercat, dacă căutați ceva diferit. Este o aplicație de mesagerie populară în multe părți din Asia, astfel încât utilizatorii occidentali s-ar putea să nu o știe.

3. Tox este o alternativă sigură Skype. Nu este condusă de o corporație. Mai degrabă, este un instrument open-source creat de „oameni care s-au săturat de opțiunile existente, care ne spionează, ne urmăresc, ne cenzurează și ne împiedică să inovăm.”

S-ar putea să vă așteptați ca o astfel de aplicație să aibă o interfață rea sau o configurație confuză, dar nu este așa. Pur și simplu instalați qTox (aplicația cu funcții complete) sau uTox (destinate sistemelor mai ușoare) și începeți discuțiile. Tox este complet gratuit și nu prezintă nicio reclamă. Chat-urile sunt sigure, apelurile vocale și apelurile video la fel, înseamnă că nimeni nu te poate spiona. Puteți chiar să partajați ecranul și să schimbați fișiere fără limite.

În plus, Tox rulează pe sistemele utilizatorilor săi, astfel încât nu există servere care să colecţioneze date despre utilizatori. S-ar putea să fie nou pentru tine, dar Tox merită încercat cu siguranță, dacă prețuiești confidențialitatea și libertatea în aplicațiile tale, în special ca o alternativă la Skype pe Linux.

4. Viber, o altă alegere clasică de mesagerie, oferă toate caracteristicile standard, inclusiv chat-uri de grup, apeluri video și stickere. Dacă schimbați des terminalele, veți aprecia funcția de transfer a Viber, care vă permite să mutați apelurile pe mobil.

Ca și LINE, Viber dispune de chat-uri publice (numite Communities), care vă permit să vă conectați cu alții, dacă nu aveți prieteni pentru moment. De asemenea, are jocuri încorporate dacă doriți să jucaţi cu amicii.

Viber nu iese în evidență pentru un motiv anume, cu toate acestea este o aplicație solidă. Rețineți că pentru a utiliza Viber pe desktop, va trebui să vă înregistrați mai întâi pe telefon pentru a vă sincroniza contul.

5. ICQ a fost folosită intens în anumite decade. Este o aplicație simplă de mesagerie, fără niciun fel de înflorituri. Aplicația criptează apelurile și puteți, desigur, să discutați în grupuri. Dacă cineva trimite un mesaj vocal, îl puteți converti în text atunci când nu îl puteți asculta momentan. Chat-urile live vă permit să vorbiți cu oameni despre teme precum călătoriile sau întâlnirile. ICQ acceptă, de asemenea, transferuri mari de fișiere de până la 4 GB.

6. Discord s-a consolidat ca un instrument popular de chat all-in-one pentru jucători (gameri). Chiar dacă nu te încadrezi în această nișă, aceasta servește totuși ca o alternativă solidă la Skype, în special dacă ai un grup de persoane cu care poți discuta.

Serviciul este construit în jurul serverelor. Vă puteți alătura celor pe care le găsiți online, construite în jurul anumitor comunități, sau puteți să vă creați unul și să vă invitați prietenii. Odată ce totul este configurat, Discord asigură chat-uri text, să vă alăturați apelurilor audio și chiar să efectuați apeluri video între prieteni.

7. Jami, cunoscut anterior ca Ring, este un instrument de comunicare open source. Este disponibil pe fiecare platformă majoră, nu are anunțuri și criptează toată comunicarea.

Fiind o aplicație software care vă respectă confidențialitatea, Jami este cu siguranță o opţiune de luat în seamă. Nu este la fel de popular ca unele dintre opțiunile de mai sus, dar ar putea fi exact ceea ce căutați. Ca și Tox, este și o alternativă viabilă Skype pentru utilizatorii Linux.

Care este cea mai bună alternativă Skype pentru tine?

Am analizat unele dintre cele mai bune alternative Skype. Și mai mult, puteți utiliza cele mai multe dintre acestea și pe dispozitivele mobile. Acestea nu sunt singurele opțiuni, desigur. O omisiune majoră este ooVoo, care a fost destul de populară, dar din păcate închisă în 2017.

Este posibil ca una dintre aceste aplicații să răspundă nevoilor dvs. de mesagerie dacă doriți să renunțați la Skype. Desigur, un serviciu este la fel de bun ca numărul de persoane pe care le cunoașteți. Astfel, chiar dacă preferi unul dintre acestea, va trebui să convingi prietenii să se alăture și ei.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu