Construieşte-ţi singur computerul

miercuri, august 10, 2011 9:55
Posted in category IT

ComputerInformaţia înseamnă putere, spunea cineva, şi nu greşea foarte mult. Şi astăzi am o recomandare de pe site-ul https://www.scientia.ro/. ‘Constrieşte-ţi singur computerul’ este un material în mai multe părţi, unde se povesteşte, pe înţelesul nespecialiştilor, cam de ce avem nevoie pentru a asambla un computer.

  • Partea I se ocupă de descrierea componentelor computerului, precesorul (CPU), placa de bază, carcasa, memoria volatilă – RAM (Ramdom Acces Memory), placa grafică, hard-diskul, dispozitivele optice, sursa de alimentare etc.
  • Partea a II-a prezintă pe larg informaţii despre procesor şi placa de bază, iar în
  • Partea a III-a sunt prezentate în amănunt carcasa şi memoria RAM.
  • Partea a IV-a prezintă amănunte despre plaga grafică (video), hard-disk, dispozitivele optice (citit/scris CD-uri/DVD-uri), sursa de alimentare.
  • Partea a V-a se ocupă de asamblarea componentelor computerului.

Serialul va continua, probabil cu alte aspecte ale problemei. Un material util pentru cei care vor să evite pierderea de timp, bani şi nervi, atunci când computerul trebuie achiziţionat sau reparat.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Construieşte-ţi singur computerul”

  1. Scurt dicţionar pentru amatorii de film | A șaptea dimensiune says:

    august 12th, 2016 at 19:00

    […] Construieşte-ţi singur computerul […]

Adauga un comentariu