Cum ne ascundem lipsa de prejudecăţi

vineri, august 5, 2011 19:03
Posted in category IT

Panic ButtonSă presupunem că Ionescu (cel mai răspândit nume la români) Ion este bugetar, de exemplu agent fiscal într-o primărie, şi într-o zi foarte lungă de muncă (hă, hă, hă) se plictiseşte şi o taie aiurea pe net. Dacă nu are prejudecăţi, poate chiar intra pe site-uri cu ‘forme apetisante’. Românii o cam ard pe asemenea site-uri, din moment ce Alexa Top Sites are un clasament mai mult decât interesant în privinţa site-urilor urmărite în Republica România.

În clasamentul pe ţări, la România, site-ul (i)RealităţiiTV este pe locul 16 (foarte sus, ce contează ca Vîntu a furat de-a stins în această ţară), iar pe locul 29 se află un site pentru adulţi, urmărit de români, https://www.livejasmin.com/, site care în SUA ocupă locul 43, iar în clasamentul general, pe Terra, locul 47 (în România este destul de în faţă). Dar să revenim la formele noastre. Ce face agentul fiscal pentru a nu vedea şeful ce ‘studiază’ pe net?

La rezolvarea acestei situaţii s-au gândit cei de la Mozilla Firefox sau unul dintre colaboratorii lor. Aşa a apărut add-on-ul (suplimentul) Panic Button. Acesta se instalează şi are trei opţiuni: ‘Hide all windows’, ‘Minimize all windows’ şi Quit (tasta F9, pe Mac-uri Command + F9). Pe ‘default’ e bifat ‘Hide al windows’, opţiune recomandabilă, care ascunde toate ferestrele browser-ului şi lasă de desktop doar un buton micuţ pentru ‘Restore Session’ sau ‘Exit’. (După o idée din ‘Academia Caţavencu’.)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Cum ne ascundem lipsa de prejudecăţi”

 1. Cum aflăm timpul de încărcare al unui website | A șaptea dimensiune says:

  februarie 14th, 2016 at 21:29

  […] Cum ne ascundem lipsa de prejudecăţi […]

 2. Unde mai căutăm programe pentru calculator | A șaptea dimensiune says:

  februarie 15th, 2016 at 16:48

  […] Cum ne ascundem lipsa de prejudecăţi […]

 3. Facebook, o poveste de succes | A șaptea dimensiune says:

  februarie 15th, 2016 at 18:08

  […] Cum ne ascundem lipsa de prejudecăţi […]

 4. Cum să asculţi pe net ce vrei, când vrei | A șaptea dimensiune says:

  februarie 15th, 2016 at 19:03

  […] Cum ne ascundem lipsa de prejudecăţi […]

 5. Construieşte-ţi singur computerul | A șaptea dimensiune says:

  august 12th, 2016 at 18:39

  […] Cum ne ascundem lipsa de prejudecăţi […]

 6. Scurt dicţionar pentru amatorii de film | A șaptea dimensiune says:

  august 12th, 2016 at 18:59

  […] Cum ne ascundem lipsa de prejudecăţi […]

Adauga un comentariu