Cum aflăm timpul de încărcare al unui website

duminică, august 7, 2011 11:05
Posted in category IT

Timp incarcare siteÎn urmă cu trei ani am descoperit un site cu multe informaţii utile, site numit Tutoriale Web (intre timp a disparut). Un material interesant de pe acest site, material scris de Andrei Avadanei, se referă la modul în care putem verifica timpul de încărcare al unui site. Iată-l mai jos.

Cu toţii ştim cât de enervant este să aşteptăm prea mult ca un website să se încarce. Unele studii ar afirma chiar că 75% din oamenii care vizitează website-uri ce se încarcă în mai mult de 4-5 secunde nu vor mai reveni pe respectivul. Cred că cea mai bună metodă de a verifica timpul de încărcare al website-ului tău este folosirea mai multor locaţii ce cuprind toată nişa în care activează. De asemenea, verificarea se poate face manual folosind diferite extensii, gen Firebug pentru Mozilla Firefox care ne vor spune timpul de încărcare al paginii dar doar din locaţia actuală. Această metoda ar necesita prezenţa dumneavoastră în mai multe locaţii ale lumii. Există aplicaţii care ne vor uşura acest proces, rezumându-ne la doar câteva clickuri. Mai jos aveţi câteva din aplicaţiile bune pentru astfel de operaţiuni şi pe care le recomand.

 • Pigdom Tools este un serviciu destul de popular în monitorizarea performanţelor legate de uptime-ul websiteurilor şi serverelor. Pe lângă asta, există şi un serviciu gratuit de măsurare a timpului de încărcare al unei pagini. Pingdom Uptime va încărca toate resursele unei pagini (HTML, CSS, Javascript, RSS, Flash, frames/iframes) şi va afişa timpul de încărcare al fiecărui element. Oferă statistici suficient de complexe pentru a vă putea face o idee clară asupra resurselor ce mănâncă cel mai mult timp.
 • Internet Supervision (https://internetsupervision.com/) este o aplicaţie care ne permite verificarea stării website-ului din mai multe puncte ale lumii (simultan). Este foarte utilă aplicaţia dacă dorim să vedem starea website-ului din mai multe locaţii, respectiv cum va reacţiona acesta în cazul în care utilizatorii provin din acestea.
 • Uptrends este o aplicaţie foarte asemănătoare cu cea de la Pingdom Tools, doar că se diferenţiază prin faptul că oferă posibilitatea de a alege locaţia de unde se face testul.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Cum aflăm timpul de încărcare al unui website”

 1. Unde mai căutăm programe pentru calculator | A șaptea dimensiune says:

  februarie 15th, 2016 at 16:47

  […] Cum aflăm timpul de încărcare al unui website […]

 2. Facebook, o poveste de succes | A șaptea dimensiune says:

  februarie 15th, 2016 at 18:08

  […] Cum aflăm timpul de încărcare al unui website […]

 3. Cum să asculţi pe net ce vrei, când vrei | A șaptea dimensiune says:

  februarie 15th, 2016 at 18:50

  […] Cum aflăm timpul de încărcare al unui website […]

 4. Ce mai piratează românii | A șaptea dimensiune says:

  februarie 16th, 2016 at 16:48

  […] Cum aflăm timpul de încărcare al unui website […]

 5. Construieşte-ţi singur computerul | A șaptea dimensiune says:

  august 12th, 2016 at 18:38

  […] Cum aflăm timpul de încărcare al unui website […]

 6. Scurt dicţionar pentru amatorii de film | A șaptea dimensiune says:

  august 12th, 2016 at 19:02

  […] Cum aflăm timpul de încărcare al unui website […]

Adauga un comentariu