Cum comanda Nicolae Ceauşescu asasinarea vârfurilor diasporei româneşti

duminică, septembrie 15, 2019 12:15
Posted in category Dictatura comunistă

Presa in dictatura comunistaCeauşescu i-a comandat lui Carlos Şacalul, pe numele-i adevărat Ilich Ramirez Sanchez, câteva atentate, plătite cu sute de mii de dolari, împotriva unor vârfuri ale diasporei româneşti, care îl criticau constant.

Comanda s-a făcut prin Gisela Vlass, adjuncta şefului Departamentului pentru Relaţii Internaţionale (DRI) al CC (Comitetul Central) al PCR (Partidul Comunist Român), care s-a ocupat de relaţiile cu organizaţiile revoluţionare din Lumea a Treia.

DRI a dat lucrarea Securităţii, care l-a recrutat pe Carlos. La nivelul Securităţii, de comanda pentru asasinate răspundeau generalul Iulian Vlad, şeful Securităţii, generalul Nicolae Pleşiţă, şeful Spionajului, şi Tudor Postelnicu, ministrul de Interne.

La ordinul lui Pleşiţă, o unitate militară a Securităţii i-a eliberat armele lui Carlos. Armele au fost descoperite în Franţa, în urma unei descinderi a forţelor speciale, într-una din locuinţele conspirative ale lui Carlos, prin anii ’80. Ani de zile s-a bănuit că provin din Estul comunist, dar nu se ştia din ce ţară anume.

Cu cel puţin două dintre arme s-au comis asasinate. Generalul militar Dan Voinea a clarificat acest mister, după o muncă de peste un deceniu. A descoperit unitatea militară, rastelul, tabelul, seriile armelor şi semnăturile securiştilor români care l-au înzestrat pe Carlos, în baza ordinului generalului Pleşiţă. Ele corespund cu cele descoperite în Franţa şi aşa s-a stabilit legătura între numele lui Pleşiţă, care apare în rechizitoriile întocmite de francezi şi germani, şi Carlos Şacalul. (“Academia Caţavencu”, nr. 629/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Cum comanda Nicolae Ceauşescu asasinarea vârfurilor diasporei româneşti”

  1. Structura de comandă a Departamentul Securităţii Statului (DSS) la 22 decembrie 1989 (I) | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 3rd, 2019 at 8:34

    […] Cum comanda Nicolae Ceauşescu asasinarea vârfurilor diasporei româneşti […]

  2. Structura de comandă a Departamentul Securităţii Statului (DSS) la 22 decembrie 1989 (II) | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 16th, 2019 at 9:11

    […] Cum comanda Nicolae Ceauşescu asasinarea vârfurilor diasporei româneşti […]

Adauga un comentariu