Cum descarcam un intreg site web pentru vizualizare offline

luni, februarie 26, 2018 17:26
Posted in category IT

GrabzitAvem acces la un site numai dacă acel site există şi avem acces la Internet. De-a lungul anilor, am remarcat pe propria piele, multe site-uri, cu informaţii utile, au dispărut şi, în acel moment, am regretat enorm că nu am descărcat întregul site, pentru a-l avea mereu la îndemână. Ar mai fi motive pentru care este bine să facem download unui întreg site web, printre acestea numărându-se: întreruperea accesului la Internet, încărcarea greoaie în browser a site-ului etc. Trebuie să nu uităm că un site nu rămâne veşnic online, site-urile se închid, apar altele şi aşa mai departe. Să zicem că avem un site de care suntem legaţi şi am dori să avem conţinutul site-ului pe hard-disk-ul calculatorului sau pe un DVD, stick sau altă unitate de stocare. Cum procedăm în acest caz? Există câteva aplicaţii care ne ajută să descărcăm un întreg site web pentru vizualizare offline. Iată, mai jos, câteva dintre aceste softuri.

 • HTTrack
  Acest instrument gratuit permite descărcarea ușoară pentru vizionarea offline. Acesta permite utilizatorului să descarce un site web de pe internet în directorul local, unde va construi directorul site-ului utilizând HTML, fișierele și imaginile de pe server pe computer. HTTrack va aranja automat structura site-ului original. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți o pagină a site-ului pe propriul vostru browser și apoi veți putea naviga pe site exact așa cum ați face online. De asemenea, veți putea să actualizați un site web deja descărcat, dacă acesta a fost modificat online și puteți relua descărcările întrerupte. Programul este complet configurabil și chiar are propriul sistem de ajutor integrat.
 • Getleft
  Pentru a utiliza Getleft, tot ce trebuie să faceți este să furnizați adresa URL și site-ul web va fi complet descărcat, în funcție de opțiunile pe care le-ați specificat. Programul editează paginile originale, inclusiv link-urile, astfel încât să puteți naviga pe site de pe hard disk. Veți putea vizualiza harta site-ului înainte de a descărca, relua descărcarea întreruptă și s-o filtraţi, astfel încât anumite fișiere să nu fie descărcate. Sunt acceptate 14 limbi și puteți urmări link-uri către site-uri externe. GetLeft este excelent pentru descărcarea de site-uri de mai mici dimensiuni.
 • Cyotek WebCopy
  Acest instrument gratuit poate fi folosit pentru a copia site-uri web parțiale sau complete pe hard diskul local, astfel încât acestea să poată fi vizualizate ulterior offline. Cyotek WebCopy funcționează prin scanarea site-ului web specificat și descărcarea întregului său conținut pe computer. Legăturile care duc la lucruri precum imagini, foi de stil și alte pagini vor fi remapate automat astfel încât să se potrivească cu calea locală. Datorită configurării complexe, puteți defini ce părți ale site-ului sunt copiate și care nu sunt. În esență, WebCopy examinează codul HTML al unui site pentru a descoperi toate resursele conținute în site.
 • SiteSucker
  Această aplicație este utilizată numai pe computere ce folosesc sistemul de operare Mac OS și este făcută pentru a descărca automat site-uri de pe internet. Face acest lucru prin copierea colectivă a paginilor individuale ale paginii web, a fișierelor PDF, a foilor de stil și a imaginilor pe propriul hard disk local, duplicând astfel structura exactă a directoarelor site-ului. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți adresa URL și să apăsați pe Enter. SiteSucker va avea grijă de restul. În esență, faceți copii locale ale unui site Web și salvați toate informațiile despre site într-un document care poate fi accesat ori de câte ori este necesar, indiferent de conexiunea la internet. Aveți, de asemenea, capacitatea de a întrerupe și de a reporni descărcările. Site-urile web pot fi de asemenea traduse din limba engleză în franceză, germană, italiană, portugheză și spaniolă.
 • GRABZIT
  Acest program citește site-ul în modul în care este văzut de utilizatori, folosind un browser specializat. Acest browser specializat permite descărcarea conținutul dinamic și static pentru al transfera pe discul local.
 • Teleport PRO (https://www.tenmax.com/teleport/pro/home.htm)
  Acesta este un instrument extraordinar destinat colectării fişierelor de pe internet. Aveți posibilitatea să accesați și să lansați până la 10 fire de recuperare, să accesați site-uri care sunt protejate prin parolă, puteți filtra fișiere după tipul lor și chiar să căutați cuvinte cheie. Are capacitatea de a gestiona orice site, indiferent de dimensiune, fără probleme. Se spune ca este unul dintre puţinii scraperi care pot gasi toate tipurile de fisiere pe orice site. Principalele caracteristici ale programului sunt: posibilitatea de a căuta site-uri web pentru cuvinte cheie, de a explora toate paginile dintr-un site central, de a lista toate paginile de pe un site, de a căuta un site pentru un anumit tip de fișier și de dimensiune, de a crea un duplicat al unui site web, în care puteţi să descărcați toate sau părți ale site-ului pe calculatorul propriu.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu