Cum făcea PSD-ul, în 2004, 200 de miliarde lei vechi într-o pauză de ţigară

duminică, martie 15, 2020 7:13

Fauna PSDIată ce povesteşte, pe această temă, revista Academia Caţavencu (nr. 643/2004).

Pauzele lungi şi dese / Cheia marilor succese. Nu scuzaţi pentru acest intro, reamintim cititorilor că revista noastră nu publică versuri. De aceea o să scriem acest text în proză şi cifre. Dar reţineţi, vă rog, ideea că pauzele egal succes.

O pauză exemplară pentru acest text este cea pe care consilierii locali PSD din Iaşi au luat-o săptămâna trecută (era martie 2004 – n.m.), fix la punctul în care se discuta încredinţarea directă a unor lucrări. Nişte mizilicuri de lucrări de amenajare a drumurilor naţionale 24 şi 28, fix pe porţiunea care traversează oraşul, care ar urma să coste vreo 200 de miliarde de lei.

Conform proiectului de hotărâre de Consiliu Local, lucrările ar fi trebuit să fie încredinţate direct către Citadin, societate subordonată direct Primăriei. Şi fiecare leuţ ar fi trebuit să treacă prin filtrele Auditului Primăriei, controalelor de la Finanţe şi ale Curţii de Conturi, ca orice ban public cheltuit de o instituţie a statului. În plus, costul de producţie ar fi fost cât se poate de scăzut. Puteţi deja să uitaţi acest avantaje. Pentru că proiectul nu a trecut. Şi nu în urma vreunor dezbateri ample, cu argumente, schiţe, grafice şi bugete.

Nu a trecut pentru că la momentul votului, o parte dintre consilierii PSD erau la o pauză de ţigară. Pe bune, pe onoarea mea de fumător înrăit cu două pachete şi ceva pe zi. Ca urmare a acestei pauze tabagice, lucrările de 200 de miliarde vor fi încredinţate prin licitaţie. La care vă asigur că va participa şi Antrepriza de Lucrări Drumuri şi Poduri (ALDP) a lui Maricel Popa, om şi pesedist de afaceri. Şi aş băga mâna în foc că va cumpăra caietul de sarcini şi UMBrărescu de la Bacău.

Cred că a venit vremea să se interzică reclama la ţigări şi în sălile în care se joacă meciurile de consiliu local, ca să nu li se mai facă pesediştilor poftă de pauze strategice şi blaturi fumate.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

Adauga un comentariu