Cum furau PSD-iştii în România (episodul 1.000.0005)

miercuri, ianuarie 6, 2021 8:18

Trompetele PSDEra anul 2004. PSD-ul controla tot. Singura opoziţie din Parlament era a pupincuristului Elenei Ceauşescu, numitul Corneliu Vadim Tudor, dunga roşie în buletin care a spurcat această ţară după 1989, printr-un limbaj de mahala, de care s-ar ruşina şi ultimul interlop din România (plus că acelaşi Vadim i-a adus la Spitalul său de nebuni, România Mare, pe toţi securiştii criminali, care au ţinut România în gulagul comunist vreme de 45 de ani şi au ucis cei mai buni fii ai acestui neam).

Ei bine, PSD = ciuma roşie din 2004 fura şi jefuia România având sentimentul că niciodată, nimeni, nu-i va întreba de sănătate, de averi, de tunuri şi inginerii financiare. Doar două personaje le-au stricat socotelile: Monica Macovei, ajunsă la un moment dat ministrul Justiţiei, cea care înfiinţat DNA-ul, şi Laura Codruţa Kovesi, ajunsă la un alt moment dat procuror-şef la DNA. Două femei, într-o lume destul de misogină a bărbaţilor. De ce două femei? Deoarece în Românica bărbaţii nu au testicule, adevăr dovedit în 2000 de ani de fugă prin munţi, românii fiind o turmă călărită de toţi care au trecut pe aceste meleaguri. Doar nu degeaba se studiază în şcoală tâmpenia aia de baladă populară numită “Mioriţa”, din care înveţi să stai capră şi să te violeze toţi ciobanii şi să (te) plângi ca ultima muiere.

Dar să revenim la bandiţii şi hoţii din PSD = ciuma roşie. Haideţi să vedem ce jafuri mai puneau la cale şi înfăptuiau mafioţii roşii în 2004.

Ce jaf a mai făcut Romsilva mea (ep. 64)

Înainte de a ajunge viitor fost primar, Dumitru Sechelariu (fost primar PSD al Bacăului – n.m.) a reuşit să pună laba – aşa cum se ştie – pe singura fabrică (din 2004 – n.m.) de hârtie de ziar din ţara asta: Letea.

După ce a ajuns directorul cel marea al regiei Romsilva (numit de PSD – n.m.), Ion Dumitru a început să-i facă – aşa cum se ştie – cadouri exorbitante lui Sechelariu: lemn pe nimica toată, cică pentru hârtia de la Letea.

Dumitru l-a însărcinat pe Bunea, directorul comercial al Regiei, să negocieze cu firma Letea a achiziţia a un milion cinci sute de mii de metri cubi de celuloză de răşinoase. Negocierea s-a făcut cu până la 400 de mii de lei (vechi – n.m.) sub preţul pieţei, ceea ce abia acoperă cheltuielile de producţie. Plus de asta, la o asemenea cantitate, pagubele aduse statului sunt de circa 600 de miliarde de lei (vechi – n.m.).

Materialul lemnos provine din arbori verzi de cea mai bună calitate, cu o înălţime de până la şase metri. Condiţia de livrare este “franco vagon”, în staţia de încărcare. Practic, sub acoperirea livrării către Letea, care face comanda, lemnul merge la export.

Valoarea totală a comisionului, la ultima cantitate achiziţionată de Bunea, este de circa 200 de miliarde de lei (vechi, la valoarea din 2004 – n.m.). O parte substanţială din acest comision o înşfacă Biroul de coordonare al PSD, care îl coordonează pe Ion Dumitru să-l coordoneze pe Sechelariu să comande lemn de hârtie, şi apoi pe Bunea, să-i coordoneze pe cei din teritoriu să-i vândă lemnul cu mult sub preţul pieţei.

Preţul pieţei civilizate, pentru o asemenea tranzacţie oneroasă, este de câte cel puţin cinci ani de puşcărie, pentru fiecare actor care a jucat în horror-ul de mai sus. (“Academia Caţavencu”, nr. 657/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu