Despre un genocid cinegetic din timpul guvernării mafioţilor din PSD

luni, aprilie 13, 2020 14:00

PSD - ciuma rosieBraconierii din România au încălcat legea sprijiniţi/toleraţi de mafioţii din PSD.

Pe această temă, un material din 2004.

Cum a căzut vânătoarea legală, în plasa braconierilor silvici

Locul în Univers: braţul Orion al Galaxiei noastre, sistemul solar, planeta Terra, Europa de Est, România, judeţul Iaşi; făptaş: Florin Munteanu, şeful Direcţiei Silvice Iaşi (în perioada 2002-2004, adică în guvernarea ciumei roşii – n.m.), starostele Podişului Central Moldovenesc; victimă: iepurele de câmp (Lepus Europaeus L.); mod crimă: plasă; încadrare faptă Cod Penal: genocid cinegetic.

Faptele s-au desfăşurat aşa: din decembrie 2002, conform planului Regiei Romsilva, personalul Direcţiei Iaşi a primit sarcina să vâneze iepuri cu plasele, metodă barbară, ilegală şi penală.

Justificarea găsită de directorul Florin Munteanu a fost aceea că animalele nu trebuie rănite, deoarece sunt prinse pentru a repopula sau reface alte fonduri de vânătoare. În fond, iepurii erau fie vânduţi în Italia, iar euroii intrau direct în buzunarul directorului, fie ţinuţi în captivitate pentru protocol, iar cu meritele, laudele şi gloria se spăla pe cap directorul.

Vă reamintim că perioada de vânătoare a iepurelui este între 1 noiembrie – 3 ianuarie şi că metodele de vânătoare la pândă, de noapte la lumina farurilor sau cu plasa sunt interzise.

Vă reamintim că pe directorul Florin Munteanu legea îl poate vâna oricând, deoarece pentru vânătoarea cu plase poate depune oricând mărturie Toader Bordeianu, tehnician la Compartimentul vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Iaşi.

Apoi, de aceste acte de braconaj mai ştie şi primarul comunei Ciurea, pe raza căreia s-au întins cele mai multe plase, cât şi personalul serviciilor producţie şi contabilitate din cadrul direcţiei, ale căror guri au fost umplute cu iepuri de câmp, pentru a păstra tăcerea. (“Academia Caţavencu”, nr. 645/2004)

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu