Cum identificăm muzica din fundal la videoclipurile de pe YouTube

duminică, mai 24, 2020 15:29
Posted in category IT

YouTubeVizionați un videoclip pe YouTube și are o melodie captivantă care se aude în fundal. Vrei să găsești melodia din acest videoclip, dar cum îți dai seama ce piesă muzicală este? Iată câteva metode (câţiva paşi).

1. Citiţi descrierea videoclipului

Primul pas este cel mai ușor, dar este unul pe care mulți îl trec cu vederea. În descrierile video veți vedea deseori informaţii despre muzica protejată de drepturi de autor. YouTube adaugă aceste informații automat atunci când detectează muzică licențiată. Aceasta face parte din sistemul Content ID care permite proprietarilor de drepturi de autor să își revendice proprietatea intelectuală pe YouTube.

Astfel, prima oprire ar trebui să fie caseta de descriere a videoclipului. Faceți clic pe Afişează mai mult pentru a vedea întreaga descriere. Apoi derulați în jos și veți găsi o secțiune care va afișa numele, artistul și alte informații ale piesei. Dacă piesa este disponibilă pe YouTube, făcând clic pe aceasta te va duce la melodia respectivă. La videoclipurile care folosesc mai multe melodii vor fi enumerate toate piesele.

2. Căutați versurile melodiei pe Google

Dacă piesa muzicală are versuri, puteţi căuta pe Google acele versuri, introducând la căutare primul vers sau primele două, şi puteţi afla numele piesei şi cine o interpretează. Eventual, puteţi folosi Find Music By Lirics, un motor de căutare alimentat de Google, specializat în a descoperi informaţii despre conţinutul muzical al unei piese.

3. Citiţi comentariile (sau întrebaţi printr-un comentariu)

Tuturor le place să găsească muzică nouă, așa că există o șansă să nu fiți primul care să se întrebe ce melodie este în acest videoclip. Citiți sau căutați printre comentariile YouTube și s-ar putea să găsiţi răspunsul la întrebarea privind piesa muzicală.

Puteți încerca mai întâi modul clasic. Începeți derulând în jos pe pagină, astfel încât unele dintre comentarii să se încarce. Apoi apăsați Ctrl + F (sau Cmd + F pe un Mac) pentru a deschide caseta Find. Tastați song și parcurgeți comentariile care folosesc cuvântul.

Acest lucru vă ajută să găsiți melodia într-un videoclip YouTube? Aceasta depinde de numărul și calitatea comentariilor, deci s-ar putea să nu funcţioneze întotdeauna.

Un mod mai bun de a căuta în comentarii este site-ul dedicat YTComment Finder, pagină care vă permite să căutați comentariile oricărui videoclip YouTube. Pur și simplu introduceți adresa URL a videoclipului pe care doriți să îl căutați, apoi faceți clic pe Search. Apoi, tastați song (sau un alt cuvânt cheie) și veți vedea toate comentariile potrivite. Dacă niciunul dintre comentarii nu îl menționează, faceți clic pe View replies on someone’s comment pentru a găsi, eventual, răspunsul. Dacă nu găsiți nimic, puteți încerca să lăsați un comentariu solicitând ajutor pentru identificarea piesei muzicale.

4. Utilizați o aplicație de identificare a muzicii

Există extensii de browser care sunt specializate în identificarea melodiilor utilizate în videoclipurile YouTube.

AHA Music (Chrome) este o extensie gratuită. Începeți redarea videoclipului cu melodia pe care doriți să o identificați, apoi faceți clic pe pictograma extensiei Chrome. Se va încerca identificarea melodiei utilizate în videoclip. În plus, AHA Music păstrează un jurnal al tuturor melodiilor identificate, astfel încât să puteți căuta cu ușurință piesele din trecut.

Shazam (mobil), disponibil pentru Android şi iOS, este una dintre cele mai bune aplicații de identificare a muzicii și funcționează bine pentru identificarea muzicii în videoclipurile YouTube. Va trebui să descărcați aplicația pe telefonul dvs. mobil, dar o puteți folosi şi pentru a analiza muzica de la boxele de pe desktop.

Când vizionați un videoclip pe computer, deschideţi Shazam pe telefon. Țineți telefonul aproape de difuzoarele dvs. atunci când începe melodia și Shazam îl va identifica în cel mai scurt timp, după ce îi daţi comanda să caute.

Dacă doriți să găsiți o melodie dintr-un videoclip redat pe telefonul dvs., puteți utiliza modul Pop-Up pe Android sau Auto Shazam pe iOS.

Pe Android, mergeți mai întâi la Shazam > Library > Settings > Pop-up Shazam și activați-l. În continuare, reveniți la videoclipul dvs. și începeți să îl redați. Când începe melodia pe care doriți să o identificați, atingeți și țineți apăsat butonul plutitor Shazam. Shazam va identifica melodia și veți ști în sfârșit despre ce este vorba.

Dacă sunteți proprietar de iPhone, nu puteți controla modul pop-up. În schimb, ar trebui să apăsați și să țineți apăsat butonul Shazam de pe ecranul principal al aplicației pentru a activa Auto Shazam. Aceasta va identifica muzica care se aude în jurul tău, chiar și cu alte aplicații deschise. Pur și simplu deschideți YouTube și redați videoclipul pe care doriți să îl identificați.

5. Puneţi întrebarea pe un forum

Dacă metodele de mai sus nu au reușit să vă identifice melodia pe YouTube, vă mai rămâne doar o opțiune. Trebuie să întrebi pe altcineva și să speri că știe ce este. Din fericire, internetul are câteva forumuri și comunități care se concentrează pe descoperirea melodiilor greu de identificat.

Mai jos, trei locuri virtuale pentru a începe:

Pentru a posta în aceste grupuri, veți avea nevoie de un cont Reddit sau Facebook. Dacă aceasta este o problemă pentru dvs., puteţi căuta informaţii în comunități dedicate muzicii de identificare, cum ar fi WatZatSong.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu