Câteva soft-uri pentru a descărca videoclipuri de pe YouTube

luni, iulie 30, 2018 11:52
Posted in category IT

YouTubeS-ar putea să ne dorim a avea un clip video de pe YouTube pe propriul nostru hard disk, în ideea de a-l folosi ulterior, atunci când suntem offline, de exemplu. Există diverse motive pentru care vrem să facem download unui fişier video de pe YouTube, dar motivul e mai puţin important în cazul de faţă. Ceea ce este cu adevărat important, în acest moment, ar fi modalitatea prin care putem descărca un filmuleţ (sau un film de dimensiuni mai mari) de pe YouTube. Şi dacă nu vă bateţi capul cu chestiuni precum “dreptul de autor” (YouTube este împotriva descărcării videoclipurilor utilizatorilor), haideţi să vedem câteva soft-uri pentru a download-a fişiere video de pe YouTube.

 • 4K Video Downloader este un soft gratuit, numai bun pentre descărcări rapide şi fără probleme de pe YouTube. Are o interfaţă sugestivă, adică este simplu de utilizat, nu are alte soft-uri ce se înstalează odată cu acesta, nu cuprinde reclame şi altele asemenea. Puteţi descărca un singur videoclip sau o listă de videoclipuri care să nu depăşească 24 de videoclipuri. Se copiază adresa URL din browser şi de “lipeşte”, se selectează un format de ieşire, o calitate şi o locaţie, şi gata. Avem videoclipul dorit pe hard disk-ul nostru. Şi dacă tot veni vorba despre formatul în care descărcăm clipul de pe YouTube, merită amintit că videoclipurile se pot salva într-unul dintre formatele: MP4, MKV, M4A, MP3, FLV, 3GP. Nu are interfaţă în limba română (dar are în limba poloneză, deoarece, nu-i aşa, Polonia nu-i România condusă de o gaşcă de borfaşi roşii) şi este compatibil cu sistemele de operare Windows 10, Windows 8, Windows 7, macOS 10.12, macOS 10.11, Ubuntu Linux. Ultima versiune (ultima actualizare sau ultimul update) este din 24 iulie 2018. Da, are şi 3D. Dacă aveţi bani, puteţi achiziţiona şi versiunea ce trebuie plătită (aproximativ 8 euro costă licenţa, pe viaţă, pentru 3 calculatoare), caz în care puteţi descărca playlist-uri mai lungi.
 • WinX YouTube Downloader este softul care poate descărca videoclipuri nu numai de pe YouTube, ci şi de pe alte peste 300 de site-uri, printre care Facebook, Vimeo, Dailymotion, MTV etc. (lista o găsiţi la legătura anterioară). Este foarte uşor de utilizat, se inserează URL-ul, se alege formatul de ieşire (MP4, MP3, FLV sau WebM), rezoluţia (calitatea), click pe butonul “Download” şi avem descărcat fişierul video în folderul ales de noi. Sistemele de operare cu care este compatibil soft-ul sunt Windows 10 şi cele anterioare.
 • Any Video Converter Free are avantajele: este gratuit, suportă mult mai multe formate video (găsiţi o listă pe site; nu le-am numărat riguros, dar sunt, cred, peste 30, inclusiv .avi, .mp4 etc.), are un editor video încorporat, pe care-l puteţi folosi pentru a decupa o porţiune dintr-un videoclip sau a adăuga efecte simple, cum ar fi text suprapus; se pot descărca filmuleţe de pe YouTube pe aproape orice device (dispozitiv de ieşire): iPad Pro, iPad Air, iPad Mini, iPhone X, Apple TV, Google Android, Kindle Fire HD, Sony PS4, Xbox One, Samsung, HTC, LG, Huawei și altele; poate extrage sunetul dintr-un videoclip într-unul dintre formatele MP3, AC3, OGG, AAC, WMA, M4A, WAV, APE, MKA, AU, M4B, AIFF, FLAC, DTS etc.; se pot descărca fişiere audio şi video din peste 100 de site-uri ce conţin aşa ceva, printre care Facebook, Vimeo etc. (plus că puteţi schimba formatul videoclipului – se mai numeşte “convertire” -, iar apoi să-l treceţi pe DVD). Are şi două dezavantaje: puteţi descărca un singur videoclip în anumite momente şi are două soft-uri incluse, ByteFence şi Yahoo, pe care le puteţi elimina în timpul instalării (dacă nu sunteţi atenţi, se vor instala şi ele).
 • Free YouTube Download este un soft care face cam ce fac şi celelalte, amintite anterior, dar are o problemă (vorbim despre versiunea gratuită, deoarece are şi versiune premium): puteţi face download, cu acest soft, numai la clipurile ce au o durată mai mică de trei minute. Asta poate fi o problemă, având în vedere că majoritatea fişierelor video de pe YouTube au durate mai mari de timp.
 • aTube Catcher este un program care poate descărca (face download) de pe majoritatea site-urile ce cuprinde fişiere video (chiar dacă numele soft-lui poate sugera altceva). Şi aici o să aveţi o mică problemă (rezolvabilă) în timpul instalării: adware (adică alte soft-uri ce cuprind reclame) este prezent, dacă nu sunteţi suficient de atenţi în timpul instalării. Se pot dezactiva acele părţi nedorite şi în rest totul este bine. O să aveţi instalat un program ce poate descărca videoclipuri într-o multitudine de formate (3GP, 3G2, AVI, XVID, MP4, MP3, MP2, WMA, WMV, GIF, FLAC, WAV, PSP, MPG, VOB, OGG, MOV, AVI), pe diverse dispozitive ( IPAD, IPOD, PSP, GPS devices, MP4 Players, Cell Phone, Android devices, DVD, VCD, MP3, Iphone), compatibil cu majoritatea sistemelor de operare Windows (XP,Vista,Windows7, Windows 8, Windows 10) – la Windows XP să aveţi SP3 -, puteţi inscripţiona DVD-uri fără a fi nevoie de alte soft-uri, are un recorder încorporat care capteaza ceea ce vedeţi pe ecran, chiar sesiuni de chat video de la Windows Live Messenger, Yahoo Messenger, filme pe DVD, Webinars, întâlniri online etc., sau puteţi să creați prezentări video /audio, plus multe altele.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Câteva soft-uri pentru a descărca videoclipuri de pe YouTube”

 1. 15 cele mai vizionate videoclipuri YouTube din toate timpurile | A șaptea dimensiune says:

  august 7th, 2018 at 12:41

  […] Câteva soft-uri pentru a descărca videoclipuri de pe YouTube […]

 2. Anii 2000 în World Wide Web (II) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 1st, 2019 at 13:58

  […] Câteva soft-uri pentru a descărca videoclipuri de pe YouTube […]

 3. Unde citim ziare şi reviste online din întreaga lume | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 29th, 2019 at 7:21

  […] Câteva soft-uri pentru a descărca videoclipuri de pe YouTube […]

Adauga un comentariu