Cum transformăm imaginile în text

sâmbătă, decembrie 10, 2011 20:34
Posted in category IT

OCRMai precis, cum trecem un text dintr-o imagine (din formatul imaginii) în text simplu, adică într-un format specific textelor. Tehnologia se numeşte OCR (Optical Character Recognition) şi se bazează pe scanarea şi detectarea textului dintr-o imagine. Cum softurile din această categorie nu sunt gratuite, iată mai jos 5 metode online gratuite de a converti imaginea în text.

 1. Un prim site este https://free-online-ocr.com/. Are o interfaţă sugestivă, adică uşor de folosit. Textul se poate converti în unul din cele mai populare 4 formate (doc, pdf, txt, rtf), iar imaginile ce urmează a fi convertite în text pot avea unul din următoarele formate: gif, bmp, jpg, tiff, png sau pot fi incluse într-un fişier pdf. Conversia se face online, adică nu trebuie instalată nici o aplicaţie. Viteza de conversie este bună.
 2. Un al doilea site este https://www.newocr.com/. Are şi limba română, între cele care pot fi recunoscute într-o imagine, iar imaginea poate fi din propriul hard disk sau dintr-un site. Formatele imaginii sunt tot cele de mai sus, iar la text, pe lângă formatele de la primul site, se mai adaugă şi formatul html.
 3. Urmează https://www.onlineocr.net/. Are şi limba română, precum site-ul anterior, dar şi limba ‘moldovenească’ (Spasiba, tovarăşci Voronin.) Formatele sunt cam aceleaşi, dar există şi ceva limitări care se pot descoperi pe site.
 4. Al patrulea site este https://www.sodapdf.com/ocr-pdf/. Are şi limba română, precum cele două anterioare. Nu acceptă imagini care au dimensiunile mai mari de 2 MB.
 5. Ultimul site, din cele cinci, este https://www.sciweavers.org/free-online-ocr. Are o interfaţă aerisită, sugestivă, limba română este prezentă, nu există limitări.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Cum transformăm imaginile în text”

 1. Metode de a crea un stick USB bootabil | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 3rd, 2015 at 12:14

  […] Cum transformăm imaginile în text […]

 2. Ce mai putem face cu o cameră web | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 4th, 2015 at 20:40

  […] Cum transformăm imaginile în text […]

 3. Cum creăm un mediu virtual | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 1st, 2015 at 8:40

  […] Cum transformăm imaginile în text […]

 4. Câteva aplicaţii pentru inscripţionat imagini | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 1st, 2015 at 16:20

  […] Cum transformăm imaginile în text […]

 5. Alternative (flash) gratuite pentru Photoshop | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 2nd, 2015 at 18:09

  […] Cum transformăm imaginile în text […]

 6. Top 10 extensii (add-ons) pentru browserul Mozilla Firefox | A șaptea dimensiune says:

  august 14th, 2016 at 15:09

  […] Cum transformăm imaginile în text […]

 7. Cum poţi afla numărul de telefon al cuiva ce te sună cu numărul ascuns | A șaptea dimensiune says:

  august 14th, 2016 at 16:11

  […] Cum transformăm imaginile în text […]

Adauga un comentariu