Despre accesorii electrice

vineri, decembrie 24, 2021 17:09
Posted in category Diverse

PrelungitorPeriodic, ai nevoie de una sau alta. Apare o situaţie nouă, se mai strică ceva, nu mai funcţionează altceva, şi uite aşa eşti pus în situaţia de a căuta să-ţi completezi locuinţa, era să spun “garderoba”, cu cele trebuincioase vieţii de fiecare zi.

Ei bine, în ultima vreme am realizat că stau mai puţin bine cu accesoriile electrice. Căutam un prelungitor mai de zilele noastre şi nu găseam prin casă sau o lanternă, tot contemporană, nu de pe vremea bunicii, şi iarăşi realizam crudul adevăr al absenţei acesteia.

Ce este de făcut? Păi, cum suntem încă în anul 2021, foarte aproape de 2022, din fericire (realizaţi cum se trăia în anul 22 era noastră, de exemplu), cel mai la îndemână este o căutare pe net, această reţea globală ce a schimbat lumea. Şi cum hoinăream în căutarea a ceva mai deosebit, am găsit acest site cu accesorii electrice.

Cum în ultimii ani n-am căutat pe net accesorii electrice, iar în mintea mea se află imagini arhaice ale produselor din această categorie, nu mică mi-a fost mirarea să constat că prelungitoarele electrice de astăzi (vedeţi imaginea de mai sus) au şi intrări USB. Wau! Altă lume se deschide privirilor noastre. Chiar îmi doream un astfel de prelungitor cu intrare USB, ştiut fiind faptul că astăzi aproape la tot pasul ai nevoie de aşa ceva. Unde mai pui că transportul este şi gratuit la comenzi mai mari de 150 lei. Bun, am adăugat produsul în coş şi am bifat primul articol din lista mea de cumpărături online, la secţiunea accesorii electrice.

Dar n-am părăsit site-ul. Vorba aia, “Bem, mâncăm, ne distrăm, dar nu părăsim localul”. Şi nu l-am părăsit deoarece mai era ceva de adăugat în coş. O lanternă. Niciodată nu ştii când ai nevoie de aşa ceva. Se mai întrerupe curentul, mai ieşi noaptea prin grădină, mai ajungi prin locuri întunecoase, iar întunericul nu este cel mai bun tovarăş.

Bun, am ochit şi lanterna, profesională, reîncărcabilă, rezistentă la umezeală, tot tacâmul. Dacă tot trebuie să comand o lanternă, măcar să am una care-mi luminează drumul foarte bine. Deşi nu mi-e frică de întuneric, am oroare să bâjbâi prin întuneric. Când eram copil, până pe la 10 ani mai precis, nu aveam curajul să intru în camere aflate complet în întuneric. Auzisem tot felul de poveşti, din categoria folclor popular, dar complet neadevărat, despre “monştrii” care te-ar aştepta în întuneric şi, în mintea mea de copil, se crease o adevărată teamă de locurile întunecate.

E adevărat, odată cu trecerea timpului, această teamă de întuneric a dispărut, mai ales că am realizat rapid că adevăratul întuneric, şi cel mai înfricoşător, este cel din mintea noastră. Confucius spunea că “ignoranţa este noaptea minţii; o noapte fără lună şi fără stele”. Iar lumina care risipeşte întunericul din noi este cunoaşterea, dobândirea, prin cunoaştere, a înţelesului lumii în care trăim, un înţeles uneori adânc şi tainic. Dar toate acestea aveam să le aflu mai târziu, atunci când am trecut prin nişte şcoli şi am citit şi nişte cărţi.

Ceea ce separă un om educat de unul needucat, ca să nu spun altfel, este numărul cărţilor citite. O zicere care mi-a rămas în memorie, în ultimii ani, citind şi nişte texte mai deştepte pe Facebook, a fost replica dată unui politician ingnorant, de noaptea minţii, de către un tip inteligent: “Cum îţi permiţi mă jigneşti, tu, un întunecat al soartei, un ignorant pur; pe noi doi ne despart câteva biblioteci”.

Revenind la lumina nemetaforică, dar atât de utilă, putem comanda lanterne, prelungitoare şi multe alte accesorii electrice pe site-ul eorion.ro, cu următoarele date de contact:

Orion & GDS Electric SRL

430013 Baia Mare, Bd. Bucureşti 108

Telefon: 0262 218357, 0262 277896, 0744 626201

Mobil: 0744.33.14.14

E-mail: info@eorion.ro

Lanterna

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu