Despre aplicaţiile false ale ChatGPT-ului şi AI-ului (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

duminică, mai 21, 2023 12:19
Posted in category IT

ChatGPTChatGPT este un chatbot AI extrem de popular, iar unii încearcă să profite de aşa ceva, pentru a înşela utilizatorii neinformaţi.

Dacă sunteți un fan al ChatGPT și al capabilităților sale, probabil că sunteți curios dacă există o aplicație mobilă pe care o puteți descărca pentru conversații cu chatbot din mers. Ei bine, există, dar deocamdată este disponibil doar în S.U.A. pe iOS.

Dar unora le-a fost greu să găsească aplicația oficială ChatGPT a OpenAI în App Store, instalând aplicațiile incomplete și înșelătoare mai vizibile pentru descărcare. Majoritatea aplicațiilor din App Store care pretind că folosesc tehnologia OpenAI care alimentează ChatGPT nu sunt ceea ce pretind, iar informațiile tale personale ar putea fi în pericol.

Aplicațiile înșelătoare vor cere informații și permisiuni inutile, vor instala programe malware pe dispozitivul dvs. sau vă vor păcăli să plătiți mulți bani pentru un abonament inutil. Iată câteva sfaturi pentru a preveni descărcarea unei aplicații înşelătoare.

Verificaţi ce permisiuni solicită aplicaţia

Anumite solicitări ale aplicaţiei sunt indicii că aceasta este o aplicaţie menită să înşele. Înainte de a descărca o aplicație care pretinde a fi adiacentă ChatGPT, verificați permisiunile aplicației. Există un motiv bun pentru care un chatbot trebuie să vă acceseze contactele?

Verificați de două ori dezvoltatorii/producătorii aplicaţiei

OpenAI este dezvoltatorul din spatele ChatGPT. Orice alte aplicații chatbot din App Store și toate aplicațiile chatbot din Google Play Store sunt produse ale altor dezvoltatori.

Ar trebui să verificați profilul unui dezvoltator în App Store pentru a vedea ce alte aplicații a mai produs și pentru a afla mai multe informații despre companie. Dacă o aplicație pretinde a fi ChatGPT și dezvoltatorul nu este OpenAI, acea aplicație nu este ChatGPT.

Verificați recenziile

La fel ca majoritatea secțiunilor de recenzii, recenziile pozitive despre aplicație vor fi în partea de sus a secțiunii de recenzii, dându-vă ideea că majoritatea oamenilor se bucură de aplicație. Dar mulți creatori de aplicații false plătesc pentru recenzii pozitive ale aplicațiilor.

Uneori, o aplicație va avea sute de recenzii de cinci stele și, doar cu o privire rapidă peste secțiunea de recenzii, ești convins că aplicația merită instalată. Asigurați-vă că verificați recenziile de una și două stele, deoarece acestea tind să fie cele mai sincere recenzii.

Câteva exemple

O aplicație din App Store numită ChatOn pretinde că este alimentată de ChatGPT și GPT-4. Din aproximativ 19.000 de recenzii, are o evaluare medie de patru stele și jumătate. Dar multe dintre recenziile de o stea se plâng de prețurile mari ale abonamentului și că utilizatorii trebuie să cumpere un abonament după o conversație gratuită cu chatbot-ul.

O altă aplicație, Genie, pretinde, de asemenea, că rulează pe ChatGPT și GPT-4. Dar utilizatorii spun că chatbot-ul răspunde adesea cu informații incorecte. Alți utilizatori spun că au avut probleme în anularea abonamentelor care sunt taxate săptămânal de pe carduri.

ChatGPT de la OpenAI, Bard de la Google și Bing Chat de la Microsoft sunt toate libere de utilizat pe web. Pentru a evita plata unei taxe săptămânale sau lunare, folosiţi software gratuit și securizat.

Sursa informaţiilor: ZDNET.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu