Microsoft Teams Premium are integrat GPT-3.5 de la OpenAI

duminică, februarie 5, 2023 9:24
Posted in category IT

Microsoft Open AIDacă nu utilizați deja aplicaţia ChatGPT pentru informații și scriere, ați putea să o folosiţi în curând prin abonamentul la Teams Premium Microsoft 365.

Teams Premium este acum disponibil și Microsoft a dezvăluit că funcțiile AI pe care le primește – cum ar fi o recapitulare inteligentă a întâlnirilor – sunt create prin intermediul OpenAI GPT-3.5, care se află în spatele chatbot-ului de succes ChatGPT al OpenAI și sunt disponibile pentru dezvoltatori prin intermediul API-urilor Microsoft Azure OpenAI Service.

„Teams Premium aduce cele mai recente tehnologii, inclusiv modele bazate pe GPT-3.5 de la OpenAI, pentru a face întâlnirile mai inteligente, personalizate și mai protejate – fie că sunt individuale, întâlniri mari, întâlniri virtuale sau seminarii web”, spune Microsoft, într-un anunț.

Microsoft oferă o reducere introductivă de 7 USD pe lună pentru abonamentul Teams Premium. Prețul este disponibil pe întreaga durată a abonamentului inițial (cu excepția unor abonamente lunare și a unor abonamente lunare anuale de trei ani). Oferta se încheie pe 30 iunie 2023, când revine la standardul de 10 USD pe lună per utilizator, deoarece a fost promovată de la lansarea în previzualizare în octombrie anul trecut.

Licențele Microsoft 365 și Office 365, cum ar fi E3 și E5, sunt o cerință pentru abonamentul Teams Premium. Sondajul recent al Microsoft asupra a 4.500 de utilizatori a constatat o cerere puternică de instrumente AI pentru automatizarea sarcinilor obişnuite.

Microsoft spune că Teams Premium înlătură nevoia de produse suplimentare de la terți pe care unii profesioniști le cumpără pentru a îmbunătăți seminariile web, întâlnirile virtuale și informațiile privind întâlnirile.

Recapitulare inteligentă a fost până acum principala caracteristică AI a Teams Premium, dar Microsoft a detaliat acum mai multe capabilități pe care le-a demonstrat experimentarea publică cu ChatGPT online, de la răspunsul la întrebări complexe la scrierea de eseuri, rezolvarea întrebărilor de codificare și generarea de întrebări pe care profesorul le-ar putea pune într-o universitate.

Capitolele generate de AI ale Teams Premium împart înregistrările întâlnirilor PowerPoint Live în secțiuni. Recapitularea inteligentă face această treabă pe baza transcrierilor întâlnirilor.

Marcatoarele personalizate de cronologie ajută la recuperarea minutelor de întâlnire ratate, evidențiind momentul în care utilizatorul s-a alăturat sau a plecat. În cele din urmă, va marca, de asemenea, locul în care a fost menționat numele utilizatorului, când a fost partajat un ecran, cine a vorbit la o întâlnire și când utilizatorul a vorbit în timpul unei întâlniri.

GPT-3.5 stă la baza notelor generate de Teams Premium AI, care creează puncte cheie și concluzii capturate în timpul unei întâlniri. Ideea este că utilizatorii se pot concentra mai degrabă pe întâlnire decât să ia note.

După cum a declarat Microsoft anterior, capabilitățile inteligente de recapitulare nu vor fi disponibile până în al doilea trimestru al anului 2023.

Investiția de 10 miliarde de dolari a Microsoft în OpenAI a ajutat la reînnoirea mesajelor sale cu privire la angajații care doresc AI în produse, inclusiv Microsoft 365/Office 365, Azure și instrumentul de programare alimentat de Codex de la GitHub, Copilot. Șeful Microsoft, Satya Nadella, a declarat luna trecută că Microsoft va „incorpora AI în fiecare produs al brand-ului”.

Mai multe funcții AI din Teams Premium care vor fi disponibile la mijlocul lunii februarie includ traduceri live, întâlniri de marcă, fundaluri ale organizației, scene în modul organizare împreună și șablon de întâlnire pentru administratorii IT. Alte caracteristici includ protecție avansată a întâlnirilor, conținut de filigran pentru a descuraja scurgerile și limitele privind cine poate înregistra.

Teams Virtual Appointments a fost în previzualizare din octombrie și le permite participanților externi să se alăture unei săli de lobby virtuale printr-un mesaj.

Microsoft a anunţat luna aceasta că a observat „un interes puternic” pentru Teams Premium. Compania se uită la astfel de abonamente pentru a crește veniturile, deoarece creșterea veniturilor din cloud (inclusiv Azure și Office 365) încetinește și veniturile Windows OEM scad. Această schimbare vine pe măsură ce creșterea numărului de utilizatori Teams încetinește, de asemenea.

Teams are acum 280 de milioane de utilizatori activi lunar, în creștere de la 270 de milioane de utilizatori activi lunari raportați în ianuarie 2022. Datorită pandemiei, numărul de utilizatori Teams s-a triplat între 2020 și 2021, crescând de la 44 de milioane de utilizatori activi zilnic în martie 2020 la 145 de milioane de utilizatori activi zilnic în aprilie 2021.

Sursa informaţiilor: ZDNet.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu