Despre aşa-zisa distanţare de Moscova a dictatorul comunist criminal Nicolae Ceauşescu

marți, august 1, 2023 8:27

Dictatorul comunist criminal Nicolae CeauşescuDictatorul comunist criminal Nicolae Ceauşescu s-a „distanţat” de Moscova doar în momentul în care Moscova (Rusia, Uniunea Sovietică) acorda drepturi şi libertăţi cetăţenilor săi, precum şi cetăţenilor din gulagul rusesc (sovietic).

Până atunci, cât timp Moscova era un imperiu comunist de sorginte stalinistă (o dictatură feroce), dictatorul criminal Ceauşescu era trup şi suflet alături de tovarăşii din gulagul moscovit.

Dar şi această aşa-zisă distanţare este un fel de a spune. Practic, România comunistă a rămas în lagărul sovietic, adică a rămas în Tratatul de la Varşovia (alianţa militară a coloniilor Moscovei) şi în CAER (alianţa economică a coloniilor Moscovei). Şi atunci, despre ce fel de distanţare este vorba? E ca şi cum, într-o relaţie, doi parteneri se „distanţează”, dar rămân împreună: în aceeaşi casă, în acelaşi pat etc.

În realitate, toată povestea asta oarecum falsă cu distanţarea clanului Ceauşescu de Moscova în anii ’80 se rezumă la faptul că, pentru clanul Ceauşescu, politica lui Mihail Gorbaciov, de deschidere spre libertate (e adevărat, controlată) constituia o ameninţare la adresa familiei Ceauşescu, cea care, în condiţii mai puţin staliniste, şi-ar fi putut pierde privilegiile de familie domnitoare în România comunistă.

Dictatorul comunist criminal Ceauşescu nu a ieşit niciodată din tiparele dogmei comuniste criminale. Mai mult, România lui Ceauşescu, adică România întunericului, frigului şi foametei, condamna ferm revoluţiile democratice din fostele ţări comuniste (Polonia, Cehia, Ungaria etc.), clanul Ceauşescu mergând până la capăt pe filiera stalinismului criminal, cea mai criminală formă de comunism.

Toate aceste gânduri mi-au venit după ce l-am auzit pe ziaristul Mălin Bot, de foarte multe ori, cu textul „Ceauşescu s-a distanţat de Moscova”. Nu, Ceauşescu nu s-a distanţat de Moscova, ci de politica de deschidere (perestroika), începută de Gorbaciov în 1985, atunci când ajunge la conducerea Uniunii Sovietice. România lui Ceauşescu era un lagăr, ultimul lagăr din Europa de Est, şi clanul criminal Ceauşescu nu-şi dorea deloc să piardă statutul de şef de lagăr stalinist.

De altfel, România comunistă, de fapt România stalinistă a clanului Ceauşescu, a fost ultima din Europa de Est care a renunţat formal la comunism şi singura în care renunţarea formală la comunism s-a făcut pe cale violentă, printr-o revoluţie populară, urmată de furtul acestei revoluţii de către KGB-iştii grupaţi în jurul lui Ion Iliescu.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu