Despre Eros şi recensăminte

joi, mai 2, 2019 20:08
Posted in category Mass-media

FataNecăsătoriţi sau nu?

Vine o zi în viaţa unui om când nu se căsătoreşte. Sau se căsătoreşte. Sau divorţează. Sau rămâne văduv, respectiv văduvă. Rezultatele ultimului recensământ al populaţiei te fac să îţi treacă nişte fiori prin măduva spinării. Cică 40% dintre români sunt necăsătoriţi, majoritatea acestora fiind persoane divorţate, văduve şi, nu în ultimul rând, copii. Însă măduva spinării se înfioară cu adevărat abia atunci când află că numărul bărbaţilor necăsătoriţi este mai mare decât cel al femeilor necăsătorite. Oare numărul bărbaţilor căsătoriţi o fi mai mic decât numărul femeilor căsătorite?

Până când amanta ne va despărţi

Să presupunem că sunteţi căsătorit. Vă felicităm sincer pentru asta şi suntem alături de dumneavoastră. Să presupunem acum că sunteţi bărbat şi soţia dumneavoastră habar nu are că aveţi o amantă. Vă felicităm sincer pentru asta şi suntem alături de soţia dumneavoastră, fiindcă ne pregăteam să vă spunem că şi soţia dumneavoastră are un amant care, la rândul lui, este căsătorit cu amanta dumneavoastră. Vă felicităm încă o dată pentru asta şi vă anunţăm că, în calitate de amant al soţiei amantului soţiei dumneavoastră, faceţi parte din clubul select al românilor căsătoriţi care, în proporţie de 1,4 la sută, au declarat la recensământ că, pe lângă soţie sau soţ, mai au şi amantă şi – de ce nu? – amant. Cum numărul românilor căsătoriţi depăşeşte cifra de 10 milioane (era în 2003 – n.m.), un calcul simplu ne arată că, în România, trăiesc peste 140 de mii de amanţi şi amante. Cu atâţia amanţi şi amante care umblă liberi pe străzi, o întrebare legitimă mă preocupă: cum ar fi, de pildă, ca, într-o zi, amanta mea să se căsătorească cu amantul soţiei mele? Teama este atât de mare, încât nici nu mai contează că s-ar putea să nu fiu căsătorit.

Atunci când femeile sunt în plus

Rezultatele ultimului recensământ (este vorba de recensământul din 2001 – n.m.) nu îi uită nici pe bărbaţii care se uită după femei pe stradă. Vestea bună pentru aceştia ar fi că numărul femeilor este în continuă creştere: la 1.000 de persoane de sex masculin revin 1.051 de femei, cu 17 mai multe decât acum zece ani (un recensământ se desfăşoară odată la 10 ani – n.m.). Cu puţin noroc, un bărbat dintr-o mie are toate şansele, dacă ceilalţi 999 îşi văd de treaba lor şi nu se bagă, de a rămâne el cu cele 51 de femei care sunt în plus. Vestea proastă este că vârsta unde femeile sunt mai multe decât bărbaţii este de 60 de ani. Dar asta ar putea fi o veste foarte bună pentru un bărbat tânăr de 70 – 80 de ani. (“Academia Caţavencu”, nr. 602/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu