Şefi de stat în pat

sâmbătă, iulie 7, 2018 12:00
Posted in category Literatura

Patrick Girard, Don Juanii care ne conducOamenilor obişnuiţi le plac poveştile de dragoste cu oameni celebri. Oricâte performanţe erotice ar avea Ionescu, vecin de palier cu tine, poveştile lui vor păli în faţa celor cu Lady Di şi arabul ei. Identificarea prin scormonire cu persoane sus puse dă delicii de egalitate greu de atins cu vreun Popescu oarecare.

Aşa se face că, la Editura Humanitas, a apărut cartea Don Juanii care ne conduc, scrisă de Patrick Girard, o lucrare din care veţi afla cum erau în pat dictatori şi şefi de stat, aparţinând unor culturi diferite, date fiind zonele geografice diferite.

Cei care nu ştiu încă pot afla din cartea menţionată mai sus cum o înşela Lenin pe nevastă-sa cu o franţuzoaică; cum Hitler a trăit cu o nepoată (e drept, nepoată de soră vitregă); cum Mao, care nu se îmbăia niciodată şi nu se spăla pe dinţi (nici tigrii nu fac asta), avea în fiecare seară câte o chinezoaică micuţă (eventual virgină) în pat.

Nepoata (şi amanta) lui Hitler s-a sinucis, dar dictatorul nu şi-a bătut capul cu moartea ei, fiind convins că: “Persoanele foarte inteligente trebuie să aibă alături femei stupide şi primitive. Atunci când am ceva timp, înţeleg să fiu lăsat în pace”.

Cum să nu vibrezi de emoţie când afli că Francois Mitterrand (fost preşedinte al Franţei) a dus o viaţă secretă dublă, posedând şi nevastă oficială şi amantă oficială, având copii cu ambele?

E greu să nu te emoţionezi citind despre Andreas Papandreu care, cam moşulică fiind, s-a încurcat cu Dimitra Liani, o “fâţă” de 34 de ani, 1,82 m şi un bust cât casa. Fetica l-a băagt în spital pentru “o operaţie foarte delicată: un triplu by-pass coronarian.”

Iar la dialogul (înregistrat de serviciile secrete britanice) dintre Camilla şi prinţul Charles îţi vine să plângi de râs. Pentru cititorii noştri mai puţin pudibonzi transcriem: “Charles: Chestia e că am nevoie de tine de mai multe ori pe săptămână … Camilla: Şi eu!… Charles: O, Doamne! Ar trebui să trăiesc în pantalonii tăi, ceva de genul ăsta. Camilla (râzând): Şi-ai să te transformi în ce, în chiloţi? Bună idee: să te reîncarnezi într-un chilot! Charles: Sau în Tampax, cu norocul pe care îl am! Camilla: Eşti absolut idiot! Vai, ce idee minunată!”

Te pui cu îndrăgostiţii?! (“Academia Caţavencu”, nr. 479/2001)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Şefi de stat în pat”

  1. Pe culmile erotismului, cu Emil Cioran | A șaptea dimensiune says:

    februarie 3rd, 2019 at 16:22

    […] Şefi de stat în pat […]

  2. Scrisorile de dragoste ale lui Napoleon către Josephine | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 30th, 2019 at 18:48

    […] Şefi de stat în pat […]

Adauga un comentariu