Despre încă un mafiot din PSD, Dan Nica

duminică, mai 3, 2020 10:05

Sustinatorii mafiotului Liviu DragneaDacă ar fi să organizaţi o conferinţă internaţională, cu o participare de ordinul a 100 de delegaţi străini şi români, ce hotel aţi alege? Aveţi la dispoziţie un număr nelimitat de încercări, dar sunt convins că numele hotelului Vega nu va apărea decât în lista unui singur cititor. Un cititor gălăţean, pentru că hotelul Vega este în Galaţi, iar Galaţiul este un oraş emblematic pentru imaginea României. Ca că nu înţelegeţi greşit, precizăm că vorbim aici despre imaginea de ţară coruptă.

Hotelul însuşi este produsul unei şmecherii. A fost construit ca hotel de protocol pentru şantierul naval din urbe. Firma olandeză (proprietara şantierului) a decis investiţia la instigarea directorului român al şantierului (Ioan Mocanu) pe care olandezii au făcut greşeala să-l păstreze pe funcţie.

Când au descoperit ce sume s-au băgat în construcţie – hotelul este mare şi calibrat ca pentru 4 stele adevărate – olandezii s-au înfuriat şi au cerut să se renunţe la proiect. Cum hotelul era aproape gata, s-a găsit o firmă care s-a sacrificat să-l preia şi – soluţie găsită de acelaşi îndemnatic manager al şantierului – să-l plătească din exploatare în următorii 5 ani.

Compania care a primit cadou hotelul este Vega 93 – adică exact constructorul hotelului, companie care încasase anticipat banii pentru construcţie. Vega 93 este (era în 2004 – n.m.) cel mai mare operator în construcţii din judeţ, iar Cornel Istrate, principalul acţionar, cel mai răsfăţat om de afaceri. Nu de mama, ci de PSD. Este, evident, un important sponsor al partidului (PSD – n.m.), dar asta nu înseamnă că nu mai are timp şi de prieteni.

Anul trecut (2003 – n.m.), de exemplu, a terminat construcţia unei crame cât un transatlantic pentru podgoria unui gălăţean foarte gospodar. Un oarecare domn Nica. Nu vă gândiţi la ministru (Dan Nica – n.m.), este vorba de un alt creştin. Unul Nica, bărbat atât de gospodar încât din sămânţa lui a crescut, la Bucureşti, ditamai plăvanul de ministru. Un ministru Nica junior, care a decis organizarea Congresului “European Communication Committee” în Galaţi, la Vega.

Iată şi gălăţeanul pe care-l căutam la început. Păi, cum fratele meu, să-ţi laşi sponsorul fără clienţi? Participanţii sunt oricum nişte legume de conferinţă numai bune de îmbogăţit ciorba lui nenea Istrate. Şi uite aşa se mai face un pas spre un stat mafiot, condus de PSD. (“Academia Caţavencu”, nr. 647/2004)

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu