Famiglia Iliescu

miercuri, octombrie 15, 2008 18:07
Posted in category Iliescu KGB

Ion Iliescu si Petre RomanNatura criminală a regimului Iliescu este relevată prin metodele tipic mafiote de a nu lăsa urme. Sistemul judiciar românesc a căzut pradă, zilele acestea, unui aparent paradox: deşi responsabilitatea fostului preşedinte Ion Iliescu în declanşarea oribilelor violenţe ale anului 1990 este mai presus de orice îndoială, el nu va putea fi niciodată inculpat pentru aceste fapte. Adevăratul paradox constă în aceea că Iliescu ar putea fi condamnat doar de un tribunal de tip bolşevic, de un „tribunal al poporului“, pentru care convingerile ţin loc de probe.

Fostul preşedinte a incitat la violenţă doar indirect, prin dezinformare, or, dezinformarea nu este sancţionată penal de nici un sistem modern de drept decât dacă se poate proba fără dubiu că a existat intenţia declanşării unei infracţiuni.
Iliescu nu le-a spus niciodată răspicat minerilor în 1990: „Ciomăgiţi-i pe studenţi!“ sau poliţiştilor: „Arestaţi tot ce poartă barbă, ochelari sau mini-jupe!“ Dezbaterile de atunci la nivelul conducerii statului s-au purtat sub semnul sugestiei de genul „necesitatea restabilirii ordinii“, nu al ordinului concret al declanşării represiunii, care ar fi atras ulterior răspunderea penală a fostului preşedinte.

În ce-i priveşte pe mineri, Iliescu, sprijinit de TVR şi de presa aservită, le-a fluturat un fantasmagoric pericol legionar, dezinformare care a dezlănţuit brutalitatea proletară. Responsabilitatea lui Iliescu este şi în acest caz mai mult decât evidentă, dar iarăşi neîncadrabilă penal, căci lipseşte proba intenţiei de a declanşa violenţele de stradă.

Modul de acţiune al protagoniştilor regimului Iliescu este foarte asemănător „famigliilor“ mafiote. Şi-au luat toate precauţiile pentru a nu lăsa urme valorificabile penal. Dublul limbaj, tipic comunist („restabilirea ordinii publice“, ca sinonim al expresiei directe „ciomăgiţi golanii!“), nu este, în fond, decât o formă de Omerta, de lege a tăcerii. În ambele cazuri – Mafia şi regimuri de tip comunist -, ordinele sunt evazive şi verbale, dar fiecare membru al acestor organizaţii cunoaşte semnificaţia precisă a misiunii criminale. Expresii aparent inofensive, în contextul acelei perioade tulburi, au fost în măsură să declanşeze un măcel oripilant pe străzile Bucureştiului. Singura cale prin care Iliescu ar putea fi inculpat ar fi ca mai mulţi dintre membrii „famigliei“ să spargă tăcerea, să depună mărturie despre intenţiile criminale ale fostului preşedinte. Mă îndoiesc însă că acest lucru se va întâmpla.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “Famiglia Iliescu”

 1. Ilici “KGB” Iliescu sau fericirea de a studia in Uniunea Sovietica | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 10th, 2015 at 18:22

  […] Famiglia Iliescu […]

 2. Biografia secreta a lui Ion Iliescu (I) | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2015 at 20:49

  […] Citeste si articolul Famiglia Iliescu […]

 3. Biografia secreta a lui Ion Iliescu (II) | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2015 at 21:00

  […] Famiglia Iliescu […]

 4. Cate mame a avut Ion Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2015 at 9:33

  […] Famiglia Iliescu […]

 5. Tatal lui Ion Iliescu, propagandist de frunte al URSS in Romania | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 27th, 2015 at 19:20

  […] Famiglia Iliescu […]

 6. Intr-o tara comunista ca Romania, Iliescu nu va fi condamnat niciodata | A șaptea dimensiune says:

  februarie 26th, 2016 at 18:04

  […] Famiglia Iliescu […]

Adauga un comentariu