File din trecutul plin de corupţie şi jafuri al PSD = ciuma roşie (episodul 17)

vineri, decembrie 2, 2022 7:57

PSD = ciuma rosieDespre încă un personaj al PSD = ciuma roşie, adică despre încă un episod (din 2004) din jaful şi corupţia practicată de membrii grupului infracţional organizat cu acronimul PSD.

Scuze, ne-a scăpat un candidat: C. Tămagă, PSD

Era păcat să vă povestim după alegeri pe cine aţi ales. Aşa că uite pe cine o să alegeti (articolul apărea înainte de alegerile parlamentare din 2004 – n.m.) pe listele din Argeş.

Pe fostul prefect C. Tămagă, care are o fire miloasă. Milosul a descoperit că există trei octogenare care au făcut cerere de restituire a unei proprietăţi. Cererea, depusă în 1998, a fost aprobată în 2 săptămâni, în 2002. Titlul de proprietate era semnat de prefect la o săptămână de la decizia de restituire. Într-un cuvânt, minune.

Minunea era chiar mai mare decât speraseră cele trei doamne, pentru că, deşi ceruseră 50 de hectare, li s-au aprobat 59, recte nu mai mult, ci ilegal de mult, odată ce legea a stabilit plafonul de 50 ha (dar ce contează legile pentru mafioţii din PSD – n.m.).

Dar cum au primit teren într-o zonă auriferă din punct de vedere turistic (Rucăr – Bran, Dealul Sasului) n-au mai făcut nazuri. Oricum, la scurt timp după fericitul eveniment, secretarul comunei Rucăr, împuternicit de doamne, vinde 5.000 de metri pătraţi doamnei Ungureanu Elena Diana şi alţi 5.000 lui Şerbănescu Narcis. Nu-i aşa că numele astea nu vă spun nimic? Să vă ajutăm: pe Elena o chema, înainte de a se căsători, ca pe tăticu’, deci Tămagă, deci prefectul. Celălalt este fiul domnului Şerbănescu Alexandru, directorul (din 2004 – n.m.) OCOTA Argeş, magul cadastrului, fără ştirea căruia nu se poate trişa niciun centimetru de pământ în judeţ.

Ei bine, cei doi lupi ai judeţului au cumpărat, prin intermediul puietului lor, terenurile despre care vorbim cu câte 20 de milioane de lei (vechi; 2.000 de lei astăzi – n.m.). Ceva mai târziu le-au revândut cu 3,139 miliarde (lei vechi – n.m.).

Că prefectul şi-a acordat o mită de 50.000 de dolari nu ne surprinde, pentru că ban la ban trage: presa locală povesteşte cu respect despre averea lui Tămagă – terenuri intra şi extravilane, maşini, acţiuni, spaţii comerciale.

Cu mai mult respect închid ochii la ziarele cu pricina Ion Ristea, procurorul general al Curţii de Apel Piteşti , Cornelia Sorescu – preşedinta Curţii de Apel Piteşti, care, din relatările presei locale, a devenit o adevărată mamă a infractorilor, implicit şi a dlui Tămagă.

Ce ne suprinde, însă, este faptul ca nesătulul şi-a sacrificat fiica pentru această afacere: din declaraţia de avere a tinerei doamne Ungureanu, fostă Tămagă, lipsesc cu desăvârşire atât terenul, cât şi suma încasată pe el, deşi legea o obligă, ca judecătoare ce e, să nu ascundă nimic. („Academia Caţavencu”, nr. 674/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu