File din trecutul plin de corupţie şi jafuri al PSD = ciuma roşie (episodul 13)

joi, octombrie 20, 2022 6:53

PSD, Sorin OprescuCâtă vreme există PSD, România va fi o ţară măcinată de corupţie şi distrusă prin jaf. Câtă vreme există ciuma roşie, decalajul dintre România şi ţările civilizate ale Europei se va adânci.

PSD = ciuma roşie, deşi a guvernat România cei mai mulţi ani, după 1989, nu a construit niciun spital nou în această ţară.

PSD = ciuma roşie = mafia este, spunea marele actor Victor Rebengiuc, garanţia sigură a distrugerii României.

Dar să mai citim încă un episod din jaful PSD-ist, cel care a obligat peste 6 milioane de români să emigreze, în căutarea unui spaţiu în care contează doar valoarea individului, nu relaţiile pe care le are acesta printre mafioţii din politică.

Pesedist rămas pe drumuri. Şi poduri

Pe Vasile Mocanu l-aţi cunoscut dintr-un alt material. În genere, acest pesedist chel şi senator (senator în 2004 – n.m.) de Iaşi a făcut cam ce a vrut chelia lui: fiu-său, prin firma privată Printco, a supt de la Ministerul Culturii fonduri publice pentru un „calendar de artă” şi de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est alte fonduri publice.

Nu e tot. Mocanul senior e acum (în 2004 – n.m.) pe locul al doilea pe lista deputaţilor de Iaşi (înaintea alegerilor parlamentare din 2004 – n.m.). Nu întâmplător, acest loc fiind rezultatul unei osmoze deosebit de fructuoase între influenţa senatorului şi banii românilor. Să descifrăm, deci, AND-ul furtişagului.

Mai întâi, se ia una bucată SC LPD (SC Lucrări Drumuri şi Poduri, la care acţionar unic este CJ, recte Consiliul Judeţean Iaşi), care primeşte lucrări la drumuri prin încredinţare directă. În numai câteva zile, aleatoriu alese, din 2003 şi 2004, SC LDP a găbjit lucrări de 100 de miliarde de lei (vechi – n.m.), adică peste trei milioane de dolari, printre care şi două saparduri europene.

Deşi muncitorii SC LPD erau daţi afară pe capete din lipsă de contracte, mandatara CJ să îndoape firme private chiar asta a făcut: a direcţionat cea mai mare parte dintre lucrări către firma Eky Sam, din Târgu Frumos, Iaşi, un orăşel amărât care are ca singur avantaj faptul că e luminat de chelia natală a mocanului senator.

Başca, şi trăgând legea pe arătură: lucrările nu pot fi date în subantrepriză dacă nu a fost prevăzut în ofertă ( şi nu a fost). Ca să fie cooperativa şi furtişagul complete, Mocanul a lăsat ceva firimituri şi binecunoscutei ALDP (Antrepriza Lucrări Drumuri şi Poduri), a lui Maricel Popa, cel mai cotizant dintre PSD-işti şi cel mai pesedist dintre bogaţi.

Căcat peste asfalt, SC LDP este cât pe ce să se privatizeze. Ce mai contează că e falimentară şi abia mai are oameni cât să facă o vilă unui pesedist? Păi, tocmai, contează: asta îi garantează lui Maricel Popa că o va lua aproape gratis. Hai, hai, votaţi PSD, că să mai fie multe hoţii în România! („Academia Caţavencu”, nr. 672/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: , ,

Adauga un comentariu